Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd în țară după codul galben de furtuni

Prăpăd în țară după codul galben de furtuni

Întreaga țară se afla sub avertizare cod galben de vreme rea. În mai multe orașe ploaia a făcut din nou ravagii - cele mai afectate sunt localitățile din zonele deluroase. Episodul de vreme instabilă va dura până la începutul săptămânii viitoare.

Prăpăd în țară după codul galben de furtuni
de Gabriel Dano    |    12 Iun 2022   •   08:33

După o ploaie torențială de nici o jumătate de oră, o stradă din Târgu-Jiu s-a transformat într-un lac. Apa a trecut de roțile mașinilor, iar traficul s-a desfășurat cu greutate. Oamenii spun că durează 7-8 ore ca apa să se ducă de pe carosabil.

Sistemele de canalizare nu au făcut față nici ploilor torențiale din Suceava, iar din această cauză mai mulți șoferi au fost blocați în trafic.

Și în restul țării cantitățile de apă au depășit 20 de litri pe metrul pătrat.

Probleme au fost și în Deva, unde din cauza ploii torențiale parcarea unui mall a fost inundată.

Astăzi, în țară, vremea va fi caldã în vestul şi nord-vestul ţãrii şi în general instabilã în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, dar cu perioade în care se va înnora accentuat şi se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice în sud, centru şi est şi izolat în rest.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente dupã-amiaza, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri cantitãţile de apã vor depãşi 20...30 l/mp şi va cãdea grindinã. Vântul va avea local şi temporar intensificãri în estul şi sud-estul teritoriului, pe crestele montane, dar de scurtã duratã şi în restul zonelor, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade.

În București, vremea va fi normalã sub aspect termic, dar în general instabilã. Vor fi înnorãri şi perioade cu averse, ce trecãtor pot lua aspect torenţial şi posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special asociate ploilor. Temperatura maximã va fi de 25...27 de grade, potrivit ANM.

×
Subiecte în articol: furtuni inundatii
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close