Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit cu Președintele Klaus Iohannis

de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   21:25

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a întâlnit marți, cu Președintele României, Klaus Iohannis la Reședința Patriarhală.

Potrivit agenţiei de ştiri a Patriarhiei Române, Basilica.ro, întrevederea a avut loc în jurul orei 13:00 la Reședința Patriarhală. Nu s-au oferit detalii publice despre discuțiile purtate.

"A fost o vizită firească la început de an, o întâlnire oficială în spiritul dialogului dintre două instituții importante ale societății românești pe temele actuale ale acesteia”, a declarat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei nu a luat parte la întâlnire

"Președintele însuși nu a făcut nicio declarație în acest sens, ceea ce indică nu doar caracterul interinstituțional, ci și pe cel interpersonal al acestei întâniri”, a declarat Vasile Bănescu.

Patriarhul și Președintele s-au mai întâlnit public în luna martie a anului trecut, atunci când Klaus Iohannis a primit Premiul European "Coudenhove-Kalergi”.

Cultele religioase sprijină autoritățile în informarea credincioșilor despre vaccinare împotriva COVID-19

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Întâlnirea s-a derulat în sistem videoconferință, pe Platforma de Dialog care utilizează tehnologia digitală.

Principalele teme dezbătute au vizat aspecte de interes privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și modalitățile de programare, beneficiile și importanța vaccinării în rândul populației.

Totodată, au fost discutate modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecție sanitară, precum și importanța asigurării continuității dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Valeriu Gheorghiţă a oferit informații detaliate în ceea ce privește campania de vaccinare și i-a asigurat pe reprezentanții cultelor de întregul sprijin al CNCAV pentru derularea procesului de vaccinare într-un mediu favorabil și sigur.

"Obiectivul CNCAV este acela de a derula în cele mai bune condiții procesul de vaccinare la nivel național, în rândul tuturor categoriilor de persoane.

Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri și deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil și sigur.

Ne exprimăm întregul sprijin și disponibilitatea pentru identificarea celor mai bune soluții care să susțină ritmul campaniei de vaccinare și acoperirea indicelui de imunizare in rândul populației”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Reprezentanții celor 17 culte religioase prezenți la întâlnire (din totalul de 18 culte din România) și-au exprimat susținerea pentru procesul de informare a credincioșilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19 și au apreciat buna colaborare dintre CNCAV și Secretariatul de Stat pentru Culte, transmite CNCAV, informează Mediafax.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close