Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătății, contracte, plăți, numiri! Andrei Baciu: ”Căutăm dovezi care intră sub definiția mai abstractă a mafiei”

Ministerul Sănătății, contracte, plăți, numiri! Andrei Baciu: ”Căutăm dovezi care intră sub definiția mai abstractă a mafiei”

Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre documentul semnat de Andreea Moldovan. Andrei Baciu a spus că respectivul document nu are avizele necesare.

Ministerul Sănătății, contracte, plăți, numiri! Andrei Baciu: ”Căutăm dovezi care intră sub definiția mai abstractă a mafiei”
de Georgiana Adam    |    18 Apr 2021   •   21:41

Întrebat dacă există acest document, Andrei Baciu a răspuns:

"Este un lucru extrem de sensibil. Trebuie să evităm situații în care oamenii să primească infomații contradictorii. Nu ajută chestia asta, sub nicio formă. Nu mai avem mulț și în momentul acesta trebuie să fim foarte fermi, hotărâți, determinați și să arătăm că știm ceea ce trebuie să facem.

Toate aceste situații, toate raportările, fie că vorbim de decese, de testări, de toate situațiile din țară, toate aceste plaforme au fost tratate cu maximă responsabilitate de către fostul prim-ministru, domnul președinte Ludovic Orban, de către tot Guvernul liberal care și-a asumat toată responsabilitatea pentru a gestiona acel moment. Toate aceste date, fie că vorbim de datele care privesc testarea, materialele din spital, numărul de locuri libere, decesele, fie că vorbim de vaccinare, toate aceste date sunt gestionate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale (...)

Ieri, din dispoziția premierului Florin Cîțu, am comunicat tuturor celor din conducerea Ministerului Sănătății să transmită două aspecte: actul normativ prin care a fost constituit un astfel de grup de lucru și un raport de activitate al acestui grup de lucru. Toți secretarii de stat ne-au răspuns în scris, așa cum am rugat, inclusiv secretarul general al Ministerului Sănătății, cu o singură excepție, au spus că nu au cunoștință de acest grup de lucru, dacă există, dacă este vreun document în acest sens. A fost o singură excepție din partea unei colege din partea unei colege care a menționat că știe despre o intenție de a constitui un astfel de grup de lucru, o discuție care a avut loc pe data de 12 și pentru care a fost planificată o primă și eventuală ședință pe data de 14, care nu a avut loc. Alte informații n-a putut să-mi comunice.

Deci, informații, datele și cifrele sunt următoarele: Serviciul și toate datele sunt gestionate de Serviciul de Telecomunicații Speciale care spune foarte clar: datele nu pot fi modificate.
2. Toți cei care ocupă funcții de coducere în momentul de față în Ministerul Sănătății, nu au cunonștință de un act normativ existent, instituțional care să producă efecte și care să genereze și să constituie acest grup de lucru. 

Noi am pregătit la Ministerul Sănătății un punct de vedere pe care îl vom comunica în această seară.  

Pentru ca un act normativ să producă efecte în interiorul unei instituții, fie că vorbim de Ministerul Sănătății, sau de orice altă instituție, acest act normativ trebuie să fie instuțional, să reprezinte instituția, să aibă avize”, a adăugat Andrei Baciu. 

Verificare în Minister - contracte, numiri în Ministerul Sănătăţii

"Acest concept sigur că există și stim cu toții așa în general, în absract, la ce s-ar putra referi. Trecem printr-o situație critică ce trebuie gestionată.

Haideți să vă spun ce facem noi. Domul prim-ministru Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății mi-a solicitat și o să am deja transmis conducerii Ministerului Sănătății, ca până mâine să avem următoarele date, tocmai ca să investigăm aceste aspecte legate de mafia din Sănătate. Toate contractele și toate plățile efectuate în acest an, să investigăm toate numirile care s-au făcut în toată această perioadă, astfel încât să vedem dacă există dovezi, pentru că suntem oameni responsabili.

Oamenii așteaptă de la noi să fim transparenți. Oamenii așteaptă de la noi transparența totală, să fim determinați și hotărâți. Am solicitate aceste date și le vom avea mâine și vom vedea dacă au fost chestiuni în ultima perioadă legată de plăți, alocări financiare, numiri, chestiuni de genul acesta care intră sub această definație mai abstractă, a mafiei. Trebuie să căutăm dovezi, să vedem despre este vorba'', a declarat Andrei Baciu, duminică, la Antena 3.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close