Antena 3 CNN Actualitate UDMR, noi precizări privind bugetul pentru 2016

UDMR, noi precizări privind bugetul pentru 2016

UDMR, noi precizări privind bugetul pentru 2016
17 Dec 2015   •   22:00

Deputaţii UDMR de Satu Mare au afirmat că bugetul de stat pe anul 2016 este ‘atipic’, având în vedere că este unul propus de un guvern tehnocrat. Deputatul Erdei Istvan, membru în comisia de Buget Finanţe, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul a fost votat în timp foarte scurt.

„Este un buget atipic, făcut de un guvern atipic, în condiţii atipice. Atipic este pentru că este un guvern tehnocrat, niciun partid politic nu şi-a asumat acest guvern, numai l-au susţinut printr-un vot. Este un proiect atipic fiindcă s-a mers în ce priveşte deficitul bugetar la o valoare de 2,95% din PIB. Bugetul nu este farmacie, poate să devină foarte uşor 3,1 sau 2,8%”, a spus deputatul Erdei Istvan.

Potrivit acestuia, PIB-ul este de 168 miliarde euro, economia prezentând o creştere de 4,1%, însă salariul minim rămâne la 1.050 de lei, cu discuţii despre majorarea acestuia.

„În total numărul amendamentelor a fost foarte puţin faţă de anii precedenţi, 309 la număr, însă şi cele admise au fost foarte puţine, 21 de amendamente au fost admise”, a spus Erdei.



×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close