Antena 3 CNN Actualitate Preda, despre cazul Coldea: Nu ştiu ce poate face comisia de control a SRI vizavi de această anchetă

Preda, despre cazul Coldea: Nu ştiu ce poate face comisia de control a SRI vizavi de această anchetă

Preda, despre cazul Coldea: Nu ştiu ce poate face comisia de control a SRI vizavi de această anchetă
17 Ian 2017   •   13:58

Deputatul liberal Cezar Preda, membru al comisiei de control a SRI, a declarat, marţi, că nu ştie ce poate face comisia în analizarea cazurilor Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă, având în vedere că este deja o anchetă a SRI, potrivit Agerpres.

"Pot să vă spun că nu ştiu ce poate face nici acum această comisie vizavi de această anchetă. Dacă există o anchetă internă a SRI trebuie să facem analiza după ancheta SRI, dacă există vreun denunţ din partea domnului Ghiţă va trebui întâi să vedem dacă există deja un dosar început, pentru că dacă există o anchetă penală iarăşi nu putem face comisie de anchetă", a afirmat Cezar Preda, care a participat la şedinţa Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI.

Întrebat dacă această comisie nu poate face nimic, Preda a răspuns: "Comisia poate face exact ceea ce legea spune: controlul civil efectiv pe care l-a şi făcut, numai că demonizarea acestei activităţi s-a făcut nepermis".

La rândul său, senatorul UDMR Verestoy Attila, secretar al comisiei, a spus că situaţia impune implicarea comisiei în elucidarea aceste aspecte.

"Nu este prima dată când această comisie are aceste preocupări şi cred că nici ultima dată. Din păcate, situaţia impune într-adevăr implicarea comisiei în a elucida care sunt aspectele reale care au zguduit un pic sistemul nostru de securitate".

Comisia parlamentară de control al SRI va adresa o solicitare directorului SRI, Eduard Hellvig, pentru a fi audiat în cazul lui Florian Coldea, a anunţat, luni, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu.

"Mâine vom face o primă întâlnire mai informală a Comisiei de control, pentru că dorim să ştim foarte exact ce avem de făcut, să vedem regulamentul, iar apoi sigur că, instituţional, voi adresa o solicitare directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Hellvig, şi vom stabili de comun acord o dată şi o oră pentru audiere pe acest subiect şi pe altele dacă vom aprecia că sunt necesare şi pe alte subiecte", a anunţat Ţuţuianu.

×
Subiecte în articol: cezar preda Florian Coldea
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close