Antena 3 CNN Actualitate Predoiu ar dori să unească Ministerul Justiţiei cu Internele

Predoiu ar dori să unească Ministerul Justiţiei cu Internele

Predoiu ar dori să unească Ministerul Justiţiei cu Internele
Sursa foto: catalin predoiu
05 Feb 2009   •   06:11

Ministrul Justiţiei crede că rezolvarea marilor probleme din sistemul judiciar din România ar consta în contopirea Ministerului Justiţiei cu cel al Afacerilor Interne, pentru eliminarea problemelor de comunicare dintre instituţii. Având ca punct de plecare scandalul asasinatului de la Braşov, Cătălin Predoiu susţine că "în multe state din Europa, în special în ţările cu corupţie tinzând spre zero, sistemele acestui domeniu sunt reunite într-un singur Minister de Justiţie şi Afaceri Interne". În opinia ministrului , lipsa de comunicare dintre cele două instituţii ridică "inevitabil întrebări privind modul de structurare a acestui sistem".
Ministrul Predoiu crede că dosarul eliberării lui Gorbunov "arată clar limitele nu numai ale comunicării, dar şi ale informării miniştrilor asupra unor stpri de fapt care paraziteazp sistemele pe care le conduc". El crede că România se confruntă "cu un fenomen pe întreaga zonă a sistemului de Justiţie şi Afaceri Interne".
Laura Stefan, expert anticorupţie al Societatii Academice Române, declara pentru România Liberă că dorinţa ministrului Predoiu nu este o idee bună. "Problemele de comunicare interinstituţională nu se rezolvă prin unificarea ministerelor", iar "dacă ar exista voinţă politică, deficienţele de comunicare s-ar putea rezolva prin sancţiuni pentru ca aceia care sunt implicaţi să dea hârtiile la timp".
De altfel, state precum Franţa, Germania, Marea Britanie sau ţările nordine nu au un singur asemenea minister.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close