Antena 3 CNN Actualitate Prefect: Trei chinezi au ajuns în Olt de şapte zile, dar oficialii DSP nu comunică public pe această temă

Prefect: Trei chinezi au ajuns în Olt de şapte zile, dar oficialii DSP nu comunică public pe această temă

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, susține că trei persoane de origine chineză au intrat în România la 1 februarie și sunt monitorizate în prezent de epidemologii DSP Olt, în ciuda faptului că oficialii DSP nu au comunicat public pe această temă

Prefect: Trei chinezi au ajuns în Olt de şapte zile, dar oficialii DSP nu comunică public pe această temă
Sursa foto: Foto: Hepta
07 Feb 2020   •   15:18

Cele trei persoane de naţionalitate chineză au ajuns în urmă cu o săptămână în România, prin aeroportul Otopeni, cu destinaţia finală Slatina (o persoană), respectiv Corabia (două persoane). Cei trei cetăţeni sunt tot de atunci sub monitorizarea DSP, fără să fi apărut semne de boală. Oficialii DSP Olt încă întârzie să comunice pe această temă, scrie Adevarul.

Prefectul judeţului, Florin Homorean, a declarat că a primit oficial o informare în 4 februarie, însă nu înţelege de ce nu se comunică de la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

„L-am rugat pe domnul director să facă o informare, conform atribuţiilor dumnealor. Poate să facă o conferinţă de presă, pentru că am văzut că în ţară s-au făcut conferinţe de presă pe tema asta, şi să răspundă la întrebări. Ei spun în informare că au realizat supravegherea infecţiei umane, s-a monitorizat şi s-a transmis către toţi prestatorii de servicii medicale ce trebuie să facă şi că se face monitorizare până pe 14 februarie. Precizează de asemenea  că nu au fost prezente semne de boală în perioada 1-3 februarie. E destul de veche informaţia, de aceea l-am rugat pe domnul director Iordache  (n.r. – Andrei Iordache, directorul DSP Olt) să iasă public cu o informare în care să spună care mai este situaţia acestor trei cetăţeni, pentru că informaţia o deţine dumnealui. (...) Ministrul Sănătăţii a comunicat public, nu înţeleg de ce dumnealui nu face acelaşi lucru la nivelul judeţului, mai ales pe fondul isteriei mondiale”, a spus prefectul de Olt. 

 

×
Subiecte în articol: Olt dsp olt coronavirus
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close