Antena 3 CNN Actualitate S-au stabilit restricțiile pentru Capitală. Iată ce nu au voie să facă bucureștenii în următoarele 14 zile

S-au stabilit restricțiile pentru Capitală. Iată ce nu au voie să facă bucureștenii în următoarele 14 zile

Autoritățile au stabilit restricțiile cre vor fi aplicate în continuare în București pentru următoarele 14 zile. Acestea au fost supuse la vot duminică în ședința Comitetului municipal pentru situații de urgență.

S-au stabilit restricțiile pentru Capitală. Iată ce nu au voie să facă bucureștenii în următoarele 14 zile
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    21 Mar 2021   •   12:51

Astfel, începând de luni vor putea merge fizic la școală în continuare preșcolarii, elevii claselor primare și o parte din efectivele claselor terminale. De asemenea, se pot organiza simulările care încep luni pentru clasa a XII-a și pe 29 martie pentru clasa a VIII-a.

Rămân închise restaurantele la interior, rămân închise și sălile de jocuri cu permiterea comercializării biletelor de noroc doar ale Loteriei Române, aceasta fiind considerată o simplă acțiune de retail. Rămân închise și toate instituțiile culturale, deci nu vom putea participa a spectacole în perioada următoare.

În plus, există și un articol care spune că în funcție de evoluția epidemiologică se pot adopta pe parcurs și noi reguli care trebuie avizate de DSP București.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat, după ședința Comitetului municipal pentru situații de urgență, că autorităţile nu au de gând să introducă noi restricţii, dar că vor fi intensificate controalele. Măsurile în vigoare au fost prelungite cu 14 zile, însă o carantinare a Capitalei nu este exclusă.

"Rata de infectare este în creștere - atăzi am fost anunțați de DSP că am ajuns la 5,3. Asta înseamnă că este foarte important ca populația să respecte măsurile și cel mai bine este să o respecte de bunăvoie", a spus Alin Stoica.

×
Subiecte în articol: carantină
Parteneri
Primele imagini exclusive din timpul atacului de la Padina!
x close