Antena 3 Actualitate Prefectul Alin Stoica, noi precizări despre cum vor face de acum cumpărături românii

Prefectul Alin Stoica, noi precizări despre cum vor face de acum cumpărături românii

de Gabriel Dano    |    07 Apr 2021   •   18:01
Prefectul Alin Stoica, noi precizări despre cum vor face de acum cumpărături românii

Magazinele mari și medii trebuie să asigure fiecărui client cota de cel puțin 7 metri pătrați, iar magazinele mici doi metri. Magazinele care au deja această posibilitate ar putea afișa la intrare numărul maxim de clienți admiși simultan, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Potrivit acestuia, toți retailerii au promis că vor lua măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare. Magazinele mari și medii vor respecta calculul clientelei utilizând cota de cel puțin 7 mp per client.

În ceea ce privește magazinele mici, acestea vor respecta distanțarea de 2 metri între clienți.

"Ce am discutat până acum și a rămas agreat: o măsură de informare, în primul rând, adică clienții să fie informați de capacitatea fiecărui magazin, indiferent că este magazin mare sau magazin mic. Am tras concluzia că anumite magazine fac lucrul acesta, altele nu. Aceasta capacitate urmează să fie calculată în mod diferit, în funcție de mărimea magazinului, magazinele mari urmând să aplice acea cotă de 7mp pentru fiecare client, iar cele mici aplicând acea regulă de distanțare de 2 metri.

A doua măsură este ceva mai flexibilă - s-a discutat despre coșuri. Unele magazine mai mici s-ar putea să prefere o astfel de măsură. Magazinele mari au obiecțiuni, pe care le-am înțeles", a precizat Alin Stoica.

Propuneri suplimentare trebuie să ajungă la Prefectura București până joi, la orele prânzului.

Prefectul Capitalei încurajează cumpărăturile online: "Este o idee. Activitatea cu livrare se poate desfășura în afara programului"

Prefectul Capitalei a anunțat că există o discuție cu retailerii, în vederea stabilirii unor măsuri care să prevină aglomerația. Pentru perioada Sărbătorilor Pascale, Alin Stoica a ținut să precizeze că va exista o colaborare între biserici și autoritățile locale, iar astfel slujbele ar urma să se desfășoare în condiții de siguranță.

"Nu am primit toate propunerile de la retailerii. Lucrul acesta urmează să se întâmple mâine. Împreună cu ei decidem și imediat după ora 17.00 vom veni către toată lumea cu concluziile pe care o să le tragem împreună cu ei (...) Dacă va trece rata de 7,5 vom intra pe celălalt scenariu, nu doar vineri, sâmbătă, duminică se vor aplica acele comprimări ale programului de lucru și programului de ieșit afara și pentru toată săptămâna. Este vorba de aplicarea condițiilor pe toată perioada săptămânii (...) Lucrurile acestea nu se decid doar la nivelul Bucureștiului. Se decis la nivelul Guvernului. Dacă vor exista propuneri sigur le vom discuta la rândul nostru cu autoritățile responsabile", a precizat Alin Stoica.
Măsuri pentru reducerea aglomerației

Prefectul Capitalei a avut mai multe discuții cu retailerii din București, pentru a vedea în ce condiții poate fi evitată aglomerația din magazine.

"La acest moment discutăm cu retailerii în vederea unor măsuri pentru prevenirea aglomerării. Ora de închidere este corelată și cu ora de la care nu mai avem voie să ieșim din casă. Nu putem să gândim această măsură doar pentru București (...) Ideea nu este de coș sau fără coș, ci să fie doar un anumit număr de clienți în magazin", a spus el.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close