Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: ''Activitatea comercială poate să continue fără clienți, dar cu livrare la clienți''

Prefectul Capitalei, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: ''Activitatea comercială poate să continue fără clienți, dar cu livrare la clienți''

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit, vineri, în exclusivitate la Antena 3, despre măsura referitoare la închiderea magazinelor la ora 18.00, măsură atacată de PSD la Curtea de Apel București. ''O logică elementară ne arată că tocmai închiderea magazinelor după ora 18.00 favorizează transmiterea virusului'', se arată în cererea formulată de PSD.

Prefectul Capitalei, despre închiderea magazinelor la ora 18.00: ''Activitatea comercială poate să continue fără clienți, dar cu livrare la clienți''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    02 Apr 2021   •   16:04

PSD a anunţat că atacă în contencios administrativ măsura referitoare la închiderea magazinelor la ora 18, acolo unde incidenţa cazurilor de COVID depăşeşte 7,5 la mie.

Social-democraţii vor să demonstreze că reducerea programului magazinelor va avea efect contrar celui urmărit de autorităţi. Adică va favoriza răspândirea virusului.

Virgil Guran, senator PNL: ''Magazinele închise la ora 18 nu ajută oamenii să se poată aproviziona''

''Este dreptul opoziţiei să facă acest lucru. Sincer să fiu, eu sper să nu fie nevoie de o hotărâre în sensul acesta. Eu sper să se revină la acest punct. Este un punct pe care l-am ridicat şi noi, mulţi lideri de la PNL, în ideea în care credem că, într-adevăr, magazinele închise la ora 18 nu ajută oamenii să se poată aproviziona.Să sperăm că se va reveni, să nu mai fie nevoie de atacat în contecios'', a declarat Virgil Guran, în exclusivitate la Antena 3.

În schimb, Alin Stoica a declarat că restricțiile rămân cele cunoscute în weekend, respectiv închiderea magazinelor la ora 18, cât şi interdicţia deplasării după ora 20.00.

''Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului şi al atribuţiilor acesteia, instituţia are menirea de a aplica regulile şi legile care sunt impuse de Parlament şi de Guvern. Deci nu avem noi căderea să comentăm aceste reguli. Noi le vom aplica întotdeauna. Faptul că cineva le contestă în Instanţă, iarăşi este un drept constituţional şi vom aştepta să se pronunţe Instanţa. Măsura face parte din categoria măsurilor care limitează atât aglomerarea cât şi contactele dintre persoane. Cu cât avem nişte reguli care limitează prezenţa în magazine, cei 7mp de fiecare persoană, în marile magazine. Limitează şi ora de deplasare în afara locuinţei şi ora până la care agenţii economici sunt deschişi, atunci evident, se reduc şi numărul de contacte datorită reducerii deplasării şi aglomerările'', a declarat prefectul Capitalei, în exclusivitate la Antena 3.

Prefectul Capitalei: ''Activitatea comercială poate să continue fără clienți, dar cu livrare la clienți''

''În acelaşi timp trebuie să observăm că măsurile sunt coroborate. Nu există doar măsura închiderii la ora 18, deci avem şi măsura de a continua activitatea cu operatorii de livrări şi atunci activitatea comercială poate să se continue fără clienţi, dar cu livare la clienţi.

Orice magazin care poate să lucreze, sau orice agent economic poate să lucreze în continuare, cu operatorii de livrări. Ştiţi foarte bine că piaţa livrărilor a crescut foarte mult în ultima vreme şi orice operator economic poate să lucreze în relaţia cu aceşti operatori de livrare. Nu trebuie să închidă business-ul, doar la ora 18 trebuie să închidă activitatea cu publicul. 

Alin Stoica: ''Urmează primul weekend plin de restricţii: vineri, sâmbătă, duminică''

''A fost o singură zi în care s-au aplicat, a fost duminica trecută, acum urmează primul weekend plin de restricţii: vineri, sâmbătă, duminică în care vom aplica această măsură. Cu siguranţă ne vom uita dacă se va întâmpla acest lucru şi dacă într-adevăr se va confirma şi cetăţenii nu îşi vor schimba comportamentul şi operatorii de livrări la domiciliu nu vor face faţă comenzilor, atunci e posibil să le luăm în discuţie (...)

Întrebat dacă există posibilitatea închiderii Capitalei în perioada următoare, Alin Stoica a spus că ''nu există această discuţie''.

''În ultimele cinci zile suntem pe un platou între 7 şi 7,1, deci undeva 7, 2 -7,6 -7,5, a tot evoluat acest indice de infectare. Având în vedere staționarea și faptul că suntem pe un relativ platou, nu se discută alte măsuri'', a precizat Alina Stoica.

Citiţi şi: PSD a atacat la Curtea de Apel decizia închiderii magazinelor la ora 18.00

Primul weekend cu restricții. Ce măsuri se aplică vineri, sâmbătă şi duminică în România
 

×
Subiecte în articol: restricţii magazine prefectul Capitalei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close