Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei: Spitalul Colentina devine în integralitate spital COVID

Prefectul Capitalei: Spitalul Colentina devine în integralitate spital COVID

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat duminică seară că Spitalul Colentina va deveni spital COVID, fapt care va duce la crearea a 3-400 de locuri noi la ATI. În plus, prefectul a anunțat că s-a luat decizia ca asistentele și medicii din școlile aflate în scenariul roșu să fie detașați în spitalele COVID.

Prefectul Capitalei: Spitalul Colentina devine în integralitate spital COVID
de Dan Gabor    |    18 Oct 2020   •   18:55

"Se semnează acum un ordin de ministru și de mâine Spitalul Colentina va deveni spital COVID în integralitate, deci vor fi vreo 3-400 de locuri la ATI. Asta este o veste nemaipomenită. La Spitalul "Marius Nasta" a fost trimisă o unitate mobilă și vor fi detașați medici pentru a asigura această unitate mobilă.

Tot legat de lipsa paturilor pentru bolnavii afectați de pandemie, spitalele Floreasca și Elias vor colabora pentru a asigura personal medical pentru spitalul modul din Elias. S-a luat decizia de către Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educației, ca medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu să fie detașați la spitalele care tratează pacienți bolnavi de COVID". a spus prefectul Capitalei.

Ludovic Orban a anunțat, duminică principalele măsuri după depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori:

- Obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise, alături de spațiile închise

- Suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor în sistem online în toate școlile

- Suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele în spații închise

Se închid școlile, teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenelele din spațiile închise ale Capitalei, anunță premierul Ludovic Orban. Părinții vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii.

Comitetul municipal pentru Situații de Urgență va trebui să le implementeze aceste măsuri și să gândească un plan de implementare, a adăugat premierul.

Premierul a adăugat că există o ordonanță de urgență în curs de adoptare, care va fi adoptată săptămâna viitoare marți sau miercuri și care prevede asigurarea a 75 % din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul.

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close