Prefectul de Botoşani: Sunt 80.000 de sinistraţi în judeţ. Guvernul a scos din rezervă 100 tone motorină pentru deszăpezire

de S.T.    |    18 Dec 2012   •   20:14
Prefectul de Botoşani: Sunt 80.000 de sinistraţi în judeţ. Guvernul a scos din rezervă 100 tone motorină pentru deszăpezire

Costică Macaleţi, prefectul de Botoşani, a anunţat, marţi, că în judeţul Botoşani sunt aproximativ 30 de comune izolate din cauza vremii şi 80.000 de sinistraţi.

Update 22:30- Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, se va deplasa, marţi seară, în judeţul Botoşani, afectat de ninsori şi viscol, împreună cu şeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, şi şeful Poliţiei Române, chestorul şef de poliţie Petre Tobă, informează MAI.


UPDATE 20:45- Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mircea Duşa, a declarat, marţi seară, că i-a cerut prefectului de Botoşani, Costică Macaleţi, să demisioneze, ca urmare a modului în care este gestionată problema deszăpezirii în judeţ.

Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor, a anunţat că Guvernul va scoate de la rezerva de stat o cantitate totală de 100 tone motorină care va fi transmisă primăriilor din cinci judeţe din Moldova afectate de ninsori, pentru a fi folosită de către utilajele de deszăpezire.

VEDEŢI SITUAŢIA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR

Potrivit Mediafax, combustibilul va fi livrat mai multor primării din judeţele Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Iaşi.

Pentru fiecare judeţ vor fi alocate câte 20 tone motorină din cantitatea totală.

Ministrul a precizat că propunerea pentru scoterea motorinei de la rezerva de stat a fost transmisă premierului Ponta, care a şi aprobat-o.


La ora actuală, în judeţul Botoşani sunt închise trei drumuri naţionale, şi anume DN24C Santa Mare - Ştefăneşti - Manoleasa - Rădăuţi Prut, DN 29 Botoşani - Ungureni - Săveni - Avrămeni - Manoleasa şi DN29A Dorohoi - Darabani - Rădăuţi Prut, precum şi 20 de drumuri judeţene.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor"

Parteneri
x close