Antena 3 CNN Actualitate Prefectul din Gorj: Se suspendă toate activitățile culturale, educative și sportive

Prefectul din Gorj: Se suspendă toate activitățile culturale, educative și sportive

Alertă în județul Gorj, unde a stat italianul infectat cu coronavirus timp de patru zile. De asemenea, a fost confirmat primul caz de coronavirus al unui român tot într-o comună din Gorj, unde a stat izolat la domiciliu timp de două zile.

Prefectul din Gorj: Se suspendă toate activitățile culturale, educative și sportive
27 Feb 2020   •   10:08

Prefectul județului Gorj a declarat că s-a lucrat încontinuu pentru realizarea unei ample anchete epidemiologice și că au început să fie idenficate persoanele care au intrat în contact cu cetățeanul italian, dar și cu cel român diagnosticat cu coronavirus.

"Ancheta se desfășoară în continuare și vizează, în afară de identificarea persoanelor, celelalte măsuri conexe sau conjugate care implică plasarea acestora în regim de izolare la domiciliu sub supraveghere, prelevarea în continuare de probe biologice și transmiterea acestora la Institutul Matei Balș București", a afirmat prefectul.

După ce a fost confirmat primul caz de coronavirus la un cetățean român, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a fost adoptată o hotărâre ce vizează: suspendarea activităților culturale, educative și sportive, precum și alte activități cu public numeros pe raza comunei Prigoria, acolo unde locuiește cetățeanul care a fost diagnosticat cu coronavirus; suspendarea cursurilor în toate unitățile școlare pe raza comunei Prigoria până la efectuarea dezinfecției spațiilor; izolarea la domiciliu sub supravegherea persoanelor care au intrat în contact apropiat direct sau indirect cu persoana afectată, precum și a membrilor familiei cu care locuiește.

De asemenea, vizează reinstruirea de către fiecare șef de instituție publică a personalului subordonat asupra următoarelor aspecte:

-obiligativitatea fiecărui angajat al serviciilor de urgență și al celorlalte instituții cu atribuții în aplicarea planului de acțiune pentru prevenire și intervenție în cazul suspiciunii sau apariției unor cazuri de infecție cu coronavirus de a lucra la nevoie ore suplimentare peste programul de lucru.

-respectarea regulilor de protecție a datelor cu caracter personal sau confidențial.

-convocarea în perioada următoare în vederea punerii în aplicare a planului de acțiune pentru prevenire și intervenție în cazul suspiciunii sau apariției unor cazuri de infecție cu coronavirus în județul Gorj a următoarelor categorii de personal: medici de familie, asistenți medicali comunitari. 

-convocarea în data de 27.02.2020 a medicilor de familie din localitățile în care sunt persoane izolate la domiciliu.

-continuarea recoltării de probe biologice de la persoane care au avut un contact apropiat cu persoana afectată ș trimiterea acestora către instituțiile de profil.

-asigurarea supravegherii persoanelor aflate în izolare la domiciliu de către Inspectoratul de Jandarmi Județean  Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj pentru noile cazuri de izolare la domiciliu.

-monitorizarea stărilor de sănătate pentru noile cazuri de izolare la domiciliu prin DSP Gorj.

-asigurarea de către autoritățile Administrației Publice Locale a apei, hranei sau altor bunuri de primă necesitate pentru noile cazuri de persoane izolate la domiciliu.

-asigurarea dezinfecanților la toate entitățile publice sau private din județ.

Prefectul din Gorj: Se suspendă toate activitățile culturale, educative și sportive, precum și alte activități cu public numeros

×
Subiecte în articol: coronavirus Gorj
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close