Antena 3 CNN Actualitate Pregătiri intense pentru pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Pregătiri intense pentru pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Pregătirile pentru hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva de la Iași, sunt în plină desfășurare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Oct 2023   •   12:24

În Catedralei Mitropolitane se muncește la foc continuu pentru ca totul să fie pus la punct pentru când vor ajunge pelerinii.

Reprezentanții Mitropoliei montează baldachinul pe care vor fi așezate moaștele Cuvioasei pentru închinare.

Pelerinajul la Sfinta Cuvioasa Parascheva va începe pe 7 octombrie, atunci când racla cu Sfintele moaște va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană și va fi depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne până pe 15 octombrie.

"Să nu o uitați și cei care pot să vină la ziua Sfintei, e bucurie mare! Să știți că Cuvioasa face multe minuni. Asta o spun din experieță" a spus un călugăr.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune de protecţie către Maica Domnului. Se citeşte de Acoperământul Maicii Domnului

Alături de Sfintele moaște ale Ocrotitoarei Moldovei vor fi aduse, din Creta, și Sfintele moaște ale Sfântului Andrei Criteanul.

O motivație importantă pentru alegerea acestui Sfânt supranumit „exarhul cântăreţilor bisericeşti” a fost conferită de faptul că 2023 este declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close