Antena 3 CNN Actualitate Pregătiţi pentru SCUMPIRI? Cresc salariile, dar şi preţurile pentru gaze şi alimente

Pregătiţi pentru SCUMPIRI? Cresc salariile, dar şi preţurile pentru gaze şi alimente

Pregătiţi pentru SCUMPIRI? Cresc salariile, dar şi preţurile pentru gaze şi alimente
de S.T.    |    01 Iul 2014   •   07:50

De astăzi, vom deschide aragazul mai cu grijă. Gazele naturale se scumpesc cu 2,5%. Pe timp de iarnă, asta va însemna cel puţin 10 lei în plus la fiecare factură. Şi e doar începutul, pentru că producătorii vor trece costul gazului în produsul de pe raft. 

Pâinea, uleiul, laptele şi produsele semipreparate din carne vor fi primele alimente pe lista scumpirilor. Preţul lor ar putea creşte cu până la 5 procente.

În România preţurile sunt mai mari decât în multe ţări din U.E, iar salariile mai mici

Cine rămâne cu bani de benzină, trebuie să fie atent la... drum. Punctul de amendă va ajunge la 90 de lei, de la 85. Astfel, cea mai mică amendă va fi de 180 de lei, iar cea mare 1.800.

Cum amenda se calculează în funcţie de salariul minim, evident va creşte şi acesta - de la 850 de lei, la 900 de lei, aceasta fiind cea de a doua majorare din acest an. Prima a avut loc pe 1 ianuarie, când salariul minim brut a urcat de la 800 de lei, la 850 de lei.

Şi mai e o veste bună. Tot de astăzi, cine pleacă în vacanţă în Europa va vorbi mai ieftin acasă, fiindcă tarifele în roaming scad din nou.

Citeşte şi
:

Gata cu promoţiile. Ca în fiecare an, la 1 iulie, hotelierii cresc preţurile



×
Subiecte în articol: scumpiri salariul minim gaze electricitate
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close