Antena 3 Actualitate Pregătiți umbrelele! ANM a emis o informare de vreme rea pentru toată țara! Prognoza METEO 24 iulie 2020

Pregătiți umbrelele! ANM a emis o informare de vreme rea pentru toată țara! Prognoza METEO 24 iulie 2020

de Laura Dinu    |    24 Iul 2020   •   09:15
Pregătiți umbrelele! ANM a emis o informare de vreme rea pentru toată țara! Prognoza METEO 24 iulie 2020
Sursa foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă până sâmbătă, 25 iulie, ora 10.00.

În intervalul menţionat, la deal şi la munte, precum şi în centrul teritoriului, apoi şi în vest şi sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi izolat 30...35 l/mp.

Pânã la sfârşitul acestei sãptãmâni vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã îndeosebi în jumãtatea de vest a ţãrii, la deal şi la munte.

Vremea în țară

La această oră, cerul este noros în sudul ţãrii, unde izolat se semnaleazã averse, iar în restul teritoriului este variabil spre mai mult senin. Vântul suflã slab şi moderat. La ora 08 temperatura aerului avea valori cuprinse între 10 grade la Topliţa şi 25 de grade la Gura Portiţei şi Mangalia.

Astăzi, vremea se va menţine în general instabilã, îndeosebi în sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţãrii. Cerul, variabil, va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã, local în sud-vest şi centru, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar pe arii restrânse, îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în estul Transilvaniei şi 35 de grade în sudul Munteniei.

Vremea în Capitală

Acum, cerul este variabil, vântul suflã slab, iar la ora 08.00 se înregistrau 19 grade la Afumaţi şi Bãneasa şi 20 de grade la Filaret.

Astăzi, cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate dupã-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 32...34 de grade.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close