Antena 3 CNN Actualitate Prejudecăţile, o problemă mondială. Ionuţ Budişteanu, geniul informaticii: Profesori din Franţa m-au făcut ţigan

Prejudecăţile, o problemă mondială. Ionuţ Budişteanu, geniul informaticii: Profesori din Franţa m-au făcut ţigan

Prejudecăţile, o problemă mondială. Ionuţ Budişteanu, geniul informaticii: Profesori din Franţa m-au făcut ţigan
de S.T.    |    18 Ian 2016   •   12:17

Tânărul inventator Ionuţ Budişteanu a declarat, duminică, la "Sinteza zilei", că, la un concurs de ştiinţă, profesori din Franţa l-au făcut ţigan.

"În principiu, înainte să cunoască un român au aceste prejudecăţi. După ce ne cunosc îşi schimbă mentalitatea", a spus el.

Ionuţ Budişteanu a uimit juriul de la Salonul de la Geneva cu ultima sa invenţie: un dispozitiv de detecţie automată a spărgătorilor de bănci.

Geniul de la Râmnicu Vâlcea a obţinut recunoaşterea internaţională în 2013, după ce a primit marele premiu la una din cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume - Intel ISSEF. Tânărul le-a prezentat atunci americanilor un model de maşină autonomă, dotată cu radar 3D şi o cameră video care poate identifica şi ocoli toate obstacolele din trafic.

Ionuţ Budişteanu este membru al Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României din anul 2010.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea"

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close