Antena 3 CNN Actualitate Prelungirea carantinei în Timişoara, ilegală

Prelungirea carantinei în Timişoara, ilegală

Prelungirea cu 72 de ore a carantinării oraşului Timişoara a fost făcută ilegal. Curtea de Apel Bucureşti a hotărât acest lucru, însă decizia nu este încă definitivă.

Prelungirea carantinei în Timişoara, ilegală
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2021   •   16:42

Magistraţii au anulat practic ordinul lui Raed Arafat prin care oraşul de pe Bega şi comunele din apropiere au fost carantinate temporar duminică seara, timp de 72 de ore.

Cu o zi înainte, propunerea de prelungire a carantinării nu trecuse de votul din comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, pentru că nu s-au adunat atunci cele două treimi din voturile necesare.

La ordinul lui Raed Arafat ordinul deja expirase când a venit repsectiva decizie.

Timișoara rămâne în carantină până miercuri 31 martie, ora 24:00.

Reacția de pe 20 martie a lui Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

„În această seară, în CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în crestere.

Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale.

Pe lângă apelul către voi, cetățenii, fac apel și către Primăria Timișoara și Prefectură, să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională și ajutor, acolo unde este nevoie”, a scris politicianul.

Citiţi şi: Precizările făcute de Raed Arafat cu privire la măsurile de carantinare în municipiul Timişoara

×
Subiecte în articol: carantină Timisoara ilegală
Parteneri
Noi detalii despre DJ Lalla, tânăra moartă la Mamaia
x close