Antena 3 CNN Actualitate Premierul Marcel Ciolacu trimite la Bruxelles cererea de plată pentru trei miliarde de euro din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu trimite la Bruxelles cererea de plată pentru trei miliarde de euro din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu anunță că va face, săptămâna aceasta, cerea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență, PNRR.

Premierul Marcel Ciolacu trimite la Bruxelles cererea de plată pentru trei miliarde de euro din PNRR
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   19:53

Ciolacu a coordonat, astăzi, reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, structură de lucru ce reunește ministerele și instituțiile cu atribuții în îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern, în cadrul PNRR.

Cu această ocazie, au fost discutate țintele și jaloanele aferente cererii de plată 3, inclusiv cele opt jaloane care sunt în faza de finalizare și pentru care au fost propuse măsuri de accelerare a îndeplinirii.

"Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce înseamnă o finanțare de peste 3,1 miliarde de euro pentru România, care include prefinanțarea de 13% deja încasată. Prin îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate, dar și prin consultări cu reprezentanții Comisiei Europene, reușim să transformăm PNRR într-un instrument de reforme și de investiții de care românii au nevoie", a afirmat prim-ministrul.

"Consiliul Uniunii Europene a evaluat pozitiv modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 miliarde de euro. A fost un efort colectiv al întregii echipe la nivel guvernamental și reprezintă un succes pentru România. Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea susținere pentru buna gestionare și implementare a Planului, astfel încât banii alocați țării noastre prin PNRR să fie atrași în totalitate și investiți corect și eficient", a adăugat el.

Cererea de plată numărul 3 are o valoare totală de 2,7 miliarde de euro și vine sub formă de granturi în valoare de 1,9 miliarde de euro și împrumuturi de 811 milioane de euro.

Această finanțare este menită să acopere 74 de ținte și jaloane aferente trimestrelor III și IV din 2022.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNRR
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close