Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ciucă vrea certificatul verde obligatoriu cât mai repede la locul de muncă

Premierul Ciucă vrea certificatul verde obligatoriu cât mai repede la locul de muncă

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă este de părere ca legea privind adoptarea certificatului de vaccinare pentru angajați ar trebui sa fie votată cât mai curând.

Premierul Ciucă vrea certificatul verde obligatoriu cât mai repede la locul de muncă
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Noi 2021   •   11:09

Votul pe certificatul de vaccinare pentru angajați nu vede însă lumina zilei nici în această săptămână. Marile partide se ceartă în continuare pe impactul bugetar și pe testarea angajaților.

În tot acest timp, valul 5 al pandemiei a ajuns deja la granița României. În Ungaria, în ultimele 24 de ore au murit 392 de oameni infectați cu SARS CoV-2, iar peste 27 de mii au fost infectați.

”Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observam că în alte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, ca atare fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a declarat premierul desemnat. 

Părerile românilor în ceea ce privește introducerea certificatului verde la locul de muncă sunt împărțite.

O parte dintre ei sunt deja vaccinați și nu-și fac probleme, iar alții sunt de acord să se imunizeze pentru a rămâne angajați.

Sunt și cazuri în care oamenii sunt dispuși să scoată bani din buzunar ca să se testeze sau chiar să-și dea demisia dacă certificatul va deveni obligatoriu. 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă certificat verde
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close