Antena 3 CNN Actualitate Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru profesorii grevişti

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de ultimă oră pentru profesorii grevişti

Premierul Nicolae Ciucă a transmis luni un mesaj de ultimă oră pentru profesorii grevişti, deşi aceştia spun că nu vor veni nici marţi la cursuri.

de Georgiana Adam    |    05 Iun 2023   •   12:37

"Majorările salariale deja decise de Guvern sunt consolidate în noua grilă de salarizare.

Am deblocat posturile în educație, pentru a nu afecta calitatea actului de învățământ din cauza numărului insuficient de profesori", le-a transmis premierul, luni, dascălilor. 

Profesorii sunt însă deciși, nu vor opri greva generală nici mâine. Cei mai mulți nu vor să se întoarcă la ore. 

Mâine foarte multe cadre didactice nu se vor întoarce la catedră, deși Guvernul așa se aștepta să se întâmple după majorările acordate, însă, dascălii nu mai au deloc încredere în cuvântul Guvernului.

Citeşte şiLovitură pentru profesorii care sunt în grevă. Guvernul a modificat o lege prin OUG

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, profesorii spun că pe lângă bani în plus primiți la salariu, doresc și un act normativ prin care să fie siguri că salariul unui cadru didactic debutant va ajunge la valoarea salariului mediu brut pe economie. 

De asemenea, dascălii nu sunt mulțumiți nici de eșalonarea acestui salariu. Ar urma, spun dascăli, să primească salariul mediu brut pe economie abia în anul 2026. 

Este important de văzut dacă mâine va avea loc o nouă rundă de negocieri, în condițiile în care este prima zi lucrătoare după minivacanța de 1 iunie și Rusalii. 

De această rundă de negocieri este nevoie pentru a debloca această situație care se răsfrânge în primul rând asupra elevilor, în condițiile în care mâine ar fi trebuit să înceapă reînscrierea la grădiniță şi așa amânată o dată

Probabil se va amâna încă o dată, în condițiile în care mâine mulți dascăli nu vor reveni la catedră. 

Pe de altă parte, dacă până la sfârșitul săptămânii viitoare nu se vor relua cursurile, cu siguranță am putea asista la prelungirea anului școlar și la decalarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, lucru care se răsfrânge în primul rând asupra liceenilor care vor să meargă să studieze în străinătate.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close