Antena 3 CNN Actualitate Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanţe către familiile îndoliate în urma prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma: "Şi-au pus datoria faţă de ţară înaintea propriei vieţi"

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanţe către familiile îndoliate în urma prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma: "Şi-au pus datoria faţă de ţară înaintea propriei vieţi"

Premierul Nicolae Ciucă a transmis miercuri seară, un mesaj de condoleanţe familiilor îndoliate în urma prăbuşirii unui elicopter IAR 330-Puma, în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa.

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanţe către familiile îndoliate în urma prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma: "Şi-au pus datoria faţă de ţară înaintea propriei vieţi"
Sursa foto: Facebook/Guvernul României
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2022   •   00:56

"Sunt profund îndurerat de tragicul sfârşit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea. Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune şi condoleanţe pentru pierderea suferită.

Vom păstra vie memoria celor căzuţi în misiunile de apărare a României, care şi-au pus datoria faţă de ţară înaintea propriei vieţi. Dumnezeu să îi aibă în paza sa", a afirmat premierul, miercuri seara, conform mesajului transmis de biroul de presă al Guvernului.

Toţi cei 7 membri ai echipajului din elicopterul IAR 330-Puma, care plecase în misiune de căutare a aeronavei MIG-21 Lancer, şi-au pierdut viaţa.

Elicopterul IAR 330-Puma care decolase, în jurul orei 20:21, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44.

Potrivit MApN, pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază.

Primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma

Elicopterul IAR 330-Puma, care a decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, și a pierdut legătura radio cu turnul de control, a fost găsit prăbușit.

Antena 3 a difuzat, miercuri seară, primele imagini de la locul prăbușirii elicopterului. Aparatul de zbor s-a prăbușit chiar langa Mănăstirea Sf. Dionisie de lângă Gura Dobrogei.

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close