Antena 3 Actualitate Premieră: Bani de la stat pentru program de muncă mai scurt. Orban: Ideea nu e complicată

Premieră: Bani de la stat pentru program de muncă mai scurt. Orban: Ideea nu e complicată

de Laura Dinu    |    22 Iun 2020   •   14:20
Premieră: Bani de la stat pentru program de muncă mai scurt. Orban: Ideea nu e complicată
Sursa foto: pixabay

Premieră pe piața muncii din țara noastră. Guvernul lucrează la un proiect care să permită flexibilizarea programului de lucru. Antena 3 a aflat în exclusivitate cum va funcționa programul la care lucrează acum Ministerul Muncii.

De exemplu, dacă o fabrică nu mai are aceleași comenzi din cauza pandemiei de coronavirus, va fi ajutată cu bani de la stat să păstreze, totuși, numărul de angajați. 

Programul angajaților va fi redus la 4 sau 6 ore, iar statul va suporta diferența astfel încât angajatul să își ia în mână aproape același salariu ca atunci când lucra nu normă întreagă. În acest moment însă, ideea abia a fost anunțată de premier. 

Această modalitate de susținere a angajaților și companiilor are oarecum un caracter de noutate în România și sigur, ea a fost aplicată în țări europene, în special în Germania și a dat rezultate. Din cauza asta, încercăm și noi să aplicăm acest sistem. Ideea în sine nu e foarte complicată, dacă unei companiei i s-a redus vânzarea cu un anumit procent, ca să nu dea afară angajații, stabilește un program flexibil pentru angajați iar statul plătește programul de timp care nu e lucrată de angajați, corespunzătoare reducerii”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că măsura se aplică o perioadă limitată, atunci când apare o perturbare majoră pe piață.

×
Subiecte în articol: bani stat angajati program de lucru

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close