Antena 3 CNN Actualitate Premieră în justiţie. Spitalul "Sf. Ioan" urmărit penal în cazul bebeluşului uitat în incubator

Premieră în justiţie. Spitalul "Sf. Ioan" urmărit penal în cazul bebeluşului uitat în incubator

Premieră în justiţie. Spitalul "Sf. Ioan" urmărit penal în cazul bebeluşului uitat în incubator
Sursa foto: bebelus
14 Apr 2010   •   19:30

Cazul bebeluşului care s-a ales cu arsuri grave după ce a fost uitat în incubator revine în actualitate. Parchetul General a început urmărirea penală împotriva Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan'', de care ţine maternitatea Bucur, pentru vătămare corporală gravă. S-au ales cu dosar penal şi patronii firmei care avea obligaţia să verifice incubatoarele.

Este pentru prima dată când procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale faţă de un spital din România pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Părinţii bebeluşului ars cer daune în valoare de un milion de euro.

Cu taote acestea, directorul Spitalului Sf Ioan spune că nu se simte vizat direct de decizia anchetatorilor.

Urmărirea penală a fost extinsă şi asupra societăţii care trebuia să asigure întreţinerea incubatorului. Anchetatorii au constatat că aceasta nu şi-a respectat contractul încheiat cu spitalul.

La doar 4 zile de la naştere, Alexandru a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului după ce a fost uitat în incubator de o asistentă. Bebeluşul a fost supus până acum la două intervenţii chirurgicale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: spital urmarire penala
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close