Antena 3 CNN Actualitate Premieră în România: Bilete la metrou printr-un sms (VIDEO)

Premieră în România: Bilete la metrou printr-un sms (VIDEO)

Premieră în România: Bilete la metrou printr-un sms (VIDEO)
27 Iun 2010   •   17:16

Clienţii companiei Orange vor putea cumpăra bilete de metrou folosind telefonul mobil. Orange şi Metrorex au anunţat un parteneriat, în premieră în România, în cadrul căruia, printr-un simplu sms la un număr scurt, abonaţii îşi pot procura un bilet de călătorie cu metroul. Tot ce trebuie să facă apoi este să scaneze codul de bare primit, la dispozitivele speciale montate în principalele staţii de metrou din Capitală.

Tarifele pentru sms-urile trimise sunt asemănătoare celor practicate de Metrorex pentru biletele de călătorie. Astfel, pentru o singură călătorie, tariful unui sms este de 0,36 euro, pentru două călătorii este de 0,63 euro, în timp ce pentru 10 călătorii tariful este de 1,83 euro. În cazul clienţilor PrePay, tariful se scade din creditul disponibil, iar în cazul abonaţilor Orange la tarifele menţionate se adaugă TVA.

Numărul scurt la care se trimite sms este 801, iar staţiile la care se vor monta dispozitive pentru scanarea codului de bare sunt: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozăveşti, Piaţa Victoriei, Universitate şi Timpuri Noi.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: SMS Metrorex
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close