Antena 3 CNN Actualitate Premieră în România. La Satu Mare a fost organizată o vânătoare în stil englezesc

Premieră în România. La Satu Mare a fost organizată o vânătoare în stil englezesc

Premieră în România. La Satu Mare a fost organizată o vânătoare în stil englezesc
Sursa foto: Vanatoare
04 Oct 2009   •   13:24

O vânătoare în stil englezesc, călare în urma unei haite de copoi, a fost organizată în premieră în ţara noastră, la Satu Mare. Peste 30 de călăreţi din România şi din Ungaria, îmbrăcaţi în frac şi cu joben s-au urcat pe cai şi au simulat vânătoarea. A cântat fanfara, au mâncat împreună, au băut şampanie şi şi-au făcut complimente, ca acum o sută de ani

Adevărata vânătoare de copoi, care se temina cu sfâşierea pradei este interzisă în toată Europa. Ca urmare, la Satu mare a avut loc doar o simulare, cu câini dresaţi să ia o urmă artificială cu miros de ceai de anason.

Participanţii s-au întâlnit dimineaţă în zori, au luat micul dejun, au băut şampanie şi s-au încris în registrul de vânătoare. Vânătorii au fost îmbrăcaţi în frac şi au purtat joben. Îmbrăcămintea lor a avut culori diferite, în funcţie de vânatul urmărit. La vulpe, spre exemplu este obligatorie culoarea roşie. Culorile gulerelor sau cele ale nasturilor au importanţă, pentru că astfel se pot identifica membrii anumitor cluburi sau familii.

Vânătoarea în stil englezec se termină seara, cu un bal unde călăreţii participă în ţinuta în care au călărit în cursul zilei, iar doamnele trebuie să vină în ţinută de epocă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vanatoare Satu Mare
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close