Antena 3 Actualitate Premieră în România. Un bărbat care a luat credit a reuşit să-şi scadă dobânda şi rata lunară

Premieră în România. Un bărbat care a luat credit a reuşit să-şi scadă dobânda şi rata lunară

de N.B.    |    16 Feb 2012   •   22:06
Premieră în România. Un bărbat care a luat credit a reuşit să-şi scadă dobânda şi rata lunară
Sursa foto: Foto: bankaccountsguide.net

Un bărbat din Focşani a câştigat în instanţă, în premieră în România, înjumătăţirea ratei lunare la un credit de nevoie personale în euro. Mai mult, procesul a fost câştigat fără ca acesta să fie reprezentat la tribunal de un avocat.

Traian Ţocu s-a împrumutat la bancă în urmă cu cinci ani. A preferat să se îndatoreze în euro pentru că dobânda era mai mică. Era fixă în primul an, iar apoi urma să varieze în funcţie de costurile la care se împrumuta banca pe piaţă.

Când rata dobânzii a depăşit 10 la sută, datornicul a mers la bancă să ceară lămuriri. Nu a găsit prea multe explicaţii aşa că a apelat la justiţie, considerând că banca nu îşi respectă clauzele contractuale.

Pe lângă decizia favorabilă în ceea ce priveşte dobânda,Traian Ţocu a câştigat şi reducerea comisionului de administare a creditului. Acum va achita sume tot mai mici faţă de cei 11 euro plătiţi lunar. Oficialii băncii nu au vrut să comenteze decizia Tribunalului din Focşani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close