Antena 3 CNN Actualitate Premieră medicală. Un bebeluş născut infectat cu SARS-CoV-2, tratat cu succes la o maternitate din Iaşi

Premieră medicală. Un bebeluş născut infectat cu SARS-CoV-2, tratat cu succes la o maternitate din Iaşi

Un bebeluş s-a născut infectat cu SARS-CoV-2 la o maternitate din Iaşi. Cazul este o premieră, spun medicii care nu au mai întâlnit această situaţie de când îngrijesc gravide, unele din ele confirmate cu COVID-19.

Premieră medicală. Un bebeluş născut infectat cu SARS-CoV-2, tratat cu succes la o maternitate din Iaşi
Sursa foto: pixabay
de Claudia Popovici    |    16 Oct 2021   •   22:34

Potrivit medicului Răzvan Socolov, şef secţie Obstretică Ginecologie de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, este prima dată într-un an şi jumătate când maternitatea, care este suport COVID, a avut un asemenea caz.

Bebeluşul născut acum două săptămâni pe cale naturală de o mamă care a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, a fost confirmat la naştere pozitiv cu COVID-19.

„În ziua a treia de la naştere bebeluşul a dezvoltat unele simptome minore, adică febră ușoara, rinoree, fără alte simptome.

Practic, el a primit un tratament simptomatic. Bebelușul este foarte bine, este complet vindecat, iar testul făcut la 14 zile de la naştere a ieșit negativ", spune medicul care presupune că, în acest caz, ar fi fost vorba de o infecţie prenatală.

 

×
Subiecte în articol: bebelus maternitate Maternitatea

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close