Premieră mondială pentru doi români. Sunt primii oameni care ajung acolo

03 Noi 2016   •   14:24
Premieră mondială pentru doi români. Sunt primii oameni care ajung acolo Foto: Facebook

Cunoscuţii alpinişti Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan au urcat zilele trecute pe vârful "Peak 5" (cunoscut şi ca Saldim Peak) 6.374m, din zona Makalu, fiind primii oameni care reuşesc să calce pe acest vârf izolat, tehnic şi sălbatic, notează Adevărul.

„Realizarea unei premiere mondiale ("first ascent") în cel mai înalt lanţ muntos al planetei reprezintă o performanţă remarcabilă, o nouă pagină de istorie în alpinism!. «Am urcat amândoi vârful Peak5, dar la coborăre am întâmpinat vreme foarte dificilă. În ultimele câteva zile au fost condiţii meteo extreme, temperaturi sub -30 de grade, tot ce am avut electronic la noi a fost compromis de frig, n-am putut lua legatură cu cei de acasă. Am şi pierdut foarte mult timp din cauza acestor condiţii nefavorabile... Acum e totul bine, am coborât amandoi în tabară de bază, totul e OK, iar eu am coborât azi un pic mai mult, până în satul Yangri Kharka, să pot da un semn. Salutari tuturor celor de acasă!», mi-a spus Vlad la telefon, calitatea conexiunii fiind extrem de slabă”, a scris Mihai, prietenul celor doi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close