Antena 3 CNN Actualitate Premieră: România, depăşită de Grecia şi Bulgaria la percepţia asupra corupţiei

Premieră: România, depăşită de Grecia şi Bulgaria la percepţia asupra corupţiei

Premieră: România, depăşită de Grecia şi Bulgaria la percepţia asupra corupţiei
26 Oct 2010   •   18:47

Mergem din rău în mai rău. Printre altele - şi în ceea ce priveşte corupţia. Din 27 de state cuprinse într-un raport privind percepţia asupra corupţiei, România este pe locul 25. Şi ca să punem paie pe foc, nici un caz de mare corupţie nu a fost trimis în instanţă în ultimii doi ani.

În raportul realizat de Transparency International, doar două ţări din Uniunea Europeană sunt mai corupte decât noi: Grecia şi Bulgaria. Nici în raportul privind corupţia în lume nu stăm prea bine. Suntem pe locul 69, la egalitate cu ţara lui Fidel Castro, cu Muntenegru şi Brazilia.

La noi cel mai răsunător caz de corupţie rămîne dosarul "Caltaboşul" în care acuzat este fostul ministru Decebal Traian Remeş. În Cuba, un scandal asemănător s-a lăsat cu demisia ministrului aviaţiei. Omul a renunţat la fotoliu după ce ancheta justiţiei a arătat că mai mulţi directori din minister au încasat milioane de dolari din afaceri mai puţin curate.

Altfel faţă de noi a fost judecată corupţia şi în Brazilia. Procurorii anchetează un guvernator al unui district federal care a fost înregistrat primind mită de la mai multe companii străine. Din nou, mai mult decât s-a văzut în România, cel puţin în ultimul an. Şi ca să încheiem într-o notă optimistă, să privim, peste gard, la ţările cel mai puţin corupte: Danemarca, Noua Zeelandă şi Singapore.

×
Subiecte în articol: Transparency International
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close