Antena 3 CNN Actualitate Premieră la un spital privat din Oradea. Medicii învață să opereze tumorile canceroase cu un robot

Premieră la un spital privat din Oradea. Medicii învață să opereze tumorile canceroase cu un robot

18 medicii rezidenți din toată țara participă în aceste zile la cursuri și workshop-uri predate de medici renumiți din străinătate, la un spital privat din Oradea, unde învață să opereze tumori canceroase cu ajutorul robotului Da Vinci.

Premieră la un spital privat din Oradea. Medicii învață să opereze tumorile canceroase cu un robot
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Sep 2021   •   18:40

Patru intervenții chirurgicale vor fi realizate de echipe formate din medici din România, Franța și Germania.

Cursanții vor face simulări la un aparat primit special pentru acest eveniment.

Tehnologia va fi utilizată pentru salvarea unor oameni cu cancer sau grave afecţiuni gastrice, printr-o intervenție minim invazivă.

Robotul poate fi folosit pentru a opera pacienţi care au cancer de prostată, rinichi, vezică, esofag sau colon. Se utilizează inclusiv în cazul fibroamelor uterine sau a histerectomiilor.

Intervenţia robotică ajută pacientul să se recupereze uşor şi scade riscul de infecţii.

Cea mai noua tehnologie de la nivel mondial vede 3D și HD, în profunzime, de peste zece ori mai bine decât ochiul uman, și are patru mâini în loc de două, cu care execută incizii de precizie submilimetrică.

Costul unor intervenții cu ajutorul roboților pornesc de la 4000 de euro și pot ajunge până la zeci de mii de euro, în funcție de complexitatea operației. Casa de Asigurări de Sănătate decontează cel mult 1.500 de lei, în astfel de cazuri.
 

×
Subiecte în articol: cancer robot
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close