Antena 3 CNN Actualitate Premierul anunţă înfiinţarea unui liceu cu predare în limba romani, care va funcţiona în Bucureşti. Află în ce sector

Premierul anunţă înfiinţarea unui liceu cu predare în limba romani, care va funcţiona în Bucureşti. Află în ce sector

Premierul anunţă înfiinţarea unui liceu cu predare în limba romani, care va funcţiona în Bucureşti. Află în ce sector
Sursa foto: Foto: presalocala.com
de M.Z.    |    13 Mar 2012   •   11:03

Guvernul va oferi comunităţilor rome posibilitatea să-şi educe copiii într-un liceu care să aibă şi linie de predare în limba romani, a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, informează Agerpres.

"Vom putea, în fine, oferi comunităţilor de romi posibilitatea de a-şi educa copiii într-un liceu care să aibă şi linie de predare în limba romani", a spus Ungureanu.

Liceul va funcţiona într-o a unei cazărmi dezafectate din sectorul 5 al Bucureştiului, pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.

"Mulţumesc domnului ministru Oprea pentru că a deblocat această chestiune, eu cred că este un semn foarte bun şi vă rog să-l puneţi în balanţă cu eforturile Guvernului de a acomoda nu puncte de vedere diferite, ci puncte de vedere aproape similare care merg către ceea ce aşteptăm cu toţii - o societate civilizată şi construită european", a spus prim-ministrul Ungureanu.



Premierul a precizat că înfiinţarea acestui liceu reprezintă iniţiativa deputaţilor din grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor - Varujan Pambuccian, deputatul Partidei Romilor - Nicolae Păun şi ministrul Apărării - Gabriel Oprea.

Varujan Pambuccian a declarat că liceul va avea predare în limba română, însă elevii vor învăţa şi limba romani.

"Nu va fi un liceu cu predare în limba romani, ci va fi un liceu cu predare în limba română, dar unde copiii o să-şi înveţe şi limba maternă, limba romani. Nu se vor preda matematica, fizica în limba romani ar fi o mare greşeală", a spus Pambuccian.

El a subliniat că motivele înfiinţării acestui liceu ţin de latura socială, nu etnică.




×
Subiecte în articol: Mihai-Razvan Ungureanu liceu sector 5
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close