Antena 3 CNN Actualitate Premierul Cioloș somează Parlamentul

Premierul Cioloș somează Parlamentul

Premierul Cioloș somează Parlamentul
Sursa foto: foto: Agerpres
27 Mar 2016   •   18:08

Parlamentul trebuie să spună Guvernului de unde trebuie „să taie“ dacă doreşte majorarea indemnizaţiilor pentru mame, consideră premierul Dacian Cioloş, scrie adevărul.ro.

Cioloş a declarat într-o emisiune TV că sunt necesare „nişte discuţii foarte serioase“ şi că nu este suficient să se facă propuneri secvenţiale.

„Pentru anul acesta, banii sunt deja angajaţi (...). Deci, în momentul de faţă când Parlamentul vine cu modificări sau cu propuneri legislative care vizează alocări bugetare - o spune Constituţia - e important să precizeze de unde luăm bani, dacă e vorba de bugetul pe anul acesta. Bugetul pe anul viitor, deja cu angajamentele pe care le avem înseamnă un deficit care riscă să meargă peste 3%. Deci, trebuie să avem nişte discuţii foarte serioase, nu e suficient să facem propuneri secvenţiale ici şi colo. Avem nevoi foarte multe, dar trebuie să le prioritizăm“, a spus premierul.

Cioloş a explicat faptul că problema trebuie privită într-un sens global, nu punctual.
 
Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a majorat, în data de 8 martie, indemnizaţiile de creştere a copilului pentru mame, eliminând totodată plafonul maxim de 3.400 de lei şi înlocuindu-l cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Prin modificările aduse de comisie, indemnizaţia minimă va creşte de la 600 de lei cât este în prezent, la peste 1.000 de lei, dacă legea intră în vigoare.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş guvern parlament
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close