Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dacian Cioloş a numit un nou ministru al Comunicaţiilor. Cine este Delia Popescu

Premierul Dacian Cioloş a numit un nou ministru al Comunicaţiilor. Cine este Delia Popescu

dacian ciolos facebook.jpg
Foto: Facebook
09 Aug 2016   •   16:27

Premierul Dacian Ciolos a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a Deliei Popescu.

Conform unui comunicat al Guvernului, Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din anul 2003, ocupându-se de dezvoltarea şi implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul National Electronic de Plata online taxe şi impozite – SNEP).

Din 2014, Delia Popescu este Preşedinte al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, instituţie publică finanţată din venituri proprii şi aflată în coordonarea Prim-Ministrului.

"Principala sa preocupare a fost susţinerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătăţirea performanţei administraţiei publice prin oferirea de servicii electronice de calitate", arată Guvernul.

În perioada 2009 - 2014 a fost vicepreşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, iar între anii 2008 - 2009 a fost director al Departamentului documentare tehnică în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, instituţie publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Din 2007 până în 2008 a fost şef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale. Din 2013 este membru în Consiliul INIS - Infrastructura Naţională pentru Informaţii Spaţiale privind datele spaţiale.

Delia Popescu s-a născut la Bucureşti pe 22 noiembrie 1978 şi este necăsătorită. Noul ministru va depune jurământul, miercuri, la Palatul Cotroceni.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close