Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dăncilă, declarații în direct la Antena 3 despre cazul Sorinei: „Trebuie luate măsuri dure. E inadmisibil să te porți așa cu un copil”

Premierul Dăncilă, declarații în direct la Antena 3 despre cazul Sorinei: „Trebuie luate măsuri dure. E inadmisibil să te porți așa cu un copil”

Premierul Dăncilă, declarații în direct la Antena 3 despre cazul Sorinei: „Trebuie luate măsuri dure. E inadmisibil să te porți așa cu un copil”
23 Iun 2019   •   20:05

Premierul Viorica Dăncilă a venit la Antena 3 pentru a face noi declarații cu privire la cazul fetiței abuzate din Baia de Aramă.

„Am ținut legătura cu ministrul Afacerilor Interne și ministrul Muncii.. măsurile trebuie să fie foarte dure pentru că e inadmisibil să te porți așa cu un copil. Dincolo de modul în care fiecare a reacționat în acest caz, trebuie să nu uităm că e vorba de un copil care a stat într-o familie opt ani de zile. Acolo a făcut primii oași, acolo a crescut și s-a obișnuit. Faptul că un procuror și-a permis să târască fetița, să bruscheze fetița, într-un stat european.. într-o țară în care acuzăm abuzurile.. acest lucru a creat foarte multă emoție. Poate eu sunt și subiectivă pentru că știu câtă grijă trebuie să ai de un copil pe care îl adopți”. 

„Trebuie o anchetă amplă din punctul de vedere al modului în care au acționat instituțiile statului până la ce e mai bine pentru Sorina. Acest lucru trebuie să primeze. Binele trebuie să fie pentru Sorina, nu pentru familie. Opt ani de zile Sorina a stat alături de asistentul maternal, e foarte greu să-i ștergi toate amintirile cu familia în care a stat. Trebuie vorbit cu Sorina, nu să fie luată cu forța. Aceste lucruri ar putea să o afecteze toată viața”. 

După ce a urmărit explicațiile procurorului care a bruscat-o pe fetiță, Viorica Dăncilă a spus că „atitudinea este incalificabilă”. 

„Nu poți să acționezi așa tocmai pentru că Sorina țipa și plângea. E clar că era speriată. Trebuie să discuți cu ea să vezi de ce e speriată. Modul în care a acționat doamna procuror a speriat-o și mai mult. Atitudinea e incalificabilă. Și explicația la fel. E clar că doamna procuror nu a înțeles cât rău i-a făcut Sorinei. E exact gestul pe care nu trebuia să-l facă”, a afirmat premierul. 

„Cei care au greșit trebuie să plece acasă”, a mai spus Dăncilă. 

Întrebată cum își explică faptul că Iohannis nu a avut nicio reacție pe acest subiect, premierul a spus că „suntem oameni, indiferent de funcția pe care o ocupăm. Eu vreau să-i felicit pe toți cei care au reacționat, înseamnă că nu rămânem indiferenți la ce se întâmplă în jurul nostru”. 

„Am cerut de la toate ministerele situația Sorinei și mâine o voi face publică”, a adăugat premierul. 

×
Subiecte în articol: premierul Dancila masuri copil
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close