Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dăncilă, despre salariile românilor „Măsurile pe care le-am luat și-au atins scopul. Mai mulți bani în buzunarele cetățenilor”

Premierul Dăncilă, despre salariile românilor „Măsurile pe care le-am luat și-au atins scopul. Mai mulți bani în buzunarele cetățenilor”

Premierul Dăncilă, despre salariile românilor „Măsurile pe care le-am luat și-au atins scopul. Mai mulți bani în buzunarele cetățenilor”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
13 Iun 2018   •   15:18

Înainte de ședința de la Guvern, premierul Viorca Dăncilă a făcut prezentările privind subiectele de pe ordinea de zi. Tot astăzi, premierul ar urma să se întâlnească cu președintele României în cadrul ședinței CSAT. 

„Începutul acestei săptămâni arată că măsurile pe care le-am luat și pe care vom continua să le luăm au fost bune și și-au atins scopul. Mai mulți bani în buzunarele cetățenilor. Să ne uităm puțin la cifre. Câștigul salarial mediu net a crescut în aprilie 2018 cu 14, 7% față de luna aprilie a anului trecut, iar puterea de cumpărare a crescut cu 9%, potrivit datelot transmise de Institutul Național de Statistică”, a declarat Dăncilă.

„Mai mult, creșterea din luna aprilie vine după ce și în martie câștigul salarial mediu net a crescut cu 15,5% față de luna martie a anului trecut. Acest lucru e foarte important și important e și faptul că salariile nete au crescut în n toate sectoarele economice. Sunt cifre care ne arată că mesajele alarmiste nu au niciun fundament, nu au nicio bază. Important e să ne bazăm pe cifre, nu ce vrea să creadă o persoană sau alta”, a adăugat premierul. 

Premierul a vorbit și despre programul „Investește în tine”, care se află pe ordinea de zi a ședinței Guvernului. 

„Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului avem programul „Investește în tine”, continuăm astfel sprijinul acordat tinerilor, așa cum ne-am asumat prin programul de guvernare. Beneficiarii programului sunt, în primul rând, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care sunt cuprinși în sistemul de învățământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educației Naționale. Aceștia pot accesa un credit în valoare de 40.000 de lei, cu dobândă 0, garantat în proporție de 80% de către stat. Pot beneficia de acest program și persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 de ani și 55 de ani, care sunt în sistemul de învățământ sau care urmează cursul de reconversie profesională pentru că noi considerăm că și acestor persoane merită să le acordăm o șansă. Toți beneficiarii pot beneficia de 20.000 de lei dacă sunt angajați sau se angajează în timpul derulării programului”, a spus Dăncilă. 

„Ne-am referit la persoanele tinere, dar cred că trebuie să avem în vedere și seniorii. Cred că e important să avem o responsabilitate față de persoanele vârstnice care au nevoie de atenția noastră. Aprobăm astăzi două programe de interes național pentru dezvoltarea sistemului de asistență a vârstnicilor la domiciliu, care vor fi implementate în perioada 2018-2020. Primul program are în vedere creșterea calității vieții persoanelor vârstnice sau a căror familie nu poate să le asigure îngrijirea. Prin cel de-al doilea program, servicile publice de asistență socială vor fi sprijinite ca să obțină certificatul de acreditare. Cele 1000 de comunități locale vor primi fonduri timp de doi ani ca să angajeze asistenți sociali. Pentru aceste programe, Guvernul României a alocat o sumă de 115 milioane de lei”.

Viorica Dăncilă a amintit și de proiectul în care se implică pentru a susținrea industriei cinematografice din România. 

„Tot pe agenda Guvernului, avem și o shemă de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice, urmărim stimularea producției de filme prin încurajarea inițiativei private în domeniul creației, finanțării, producției și distribuirii filmelor românești. E încă o pârghie corectă în care promovăm identitatea culturală, națională prin realizarea filmelor și promovarea în circuitul mondial de valori”. 

De asemenea, premierul a menționat faptul că joia aceasta urmează să efectueze o vizită în Lituania, urmată de o vizită în Estonia. 

„Vreau să anunț că mâine voi pleca într-o vizită în Lituania, urmată de o vizită în Estonia. E foarte important să vorbim cu guvernele acestor țări. Avem pe agenda europeană dosare de interes major pentru toate statele europene și cred că trebuie să vedem lucrurile comune, să susținem interesul României, să vedem provocările la care trebuie să răspundem și modul în care înțeleg statele membre ale UE să răspundă acestor provocări. În Lituania voi avea o întâlnire cu prim-ministrul și președintele Parlamentului, în Estonia voi avea întâlnire cu prim-ministrul, președintele și vice-președintele Parlamentului. Din Estonia vom inaugura prima cursă aeriană Tallinn-Constanța, urmând ca pe perioada verii aceste curse să aibă un zbor regulat. Acest lucru va susține turismul între cele două țări. Duminică vom inaugura Consulatul Estoniei la Constanța, ceea ce va apropia Estonia de România”, a continuat Dăncilă. 


 

×
Subiecte în articol: viorica dancila premierul
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close