Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dăncilă: „E bine să avem o legătură strânsă cu Bruxelles, dar să avem și punctul nostru de vedere”

Premierul Dăncilă: „E bine să avem o legătură strânsă cu Bruxelles, dar să avem și punctul nostru de vedere”

Premierul Dăncilă: „E bine să avem o legătură strânsă cu Bruxelles, dar să avem și punctul nostru de vedere”
Sursa foto: foto: guv.ro
05 Iun 2019   •   16:03

Premierul Dăncilă a făcut o serie de declarații după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis

„Vă reamintesc că prima dată am spus că voi vota la Referendum. După declarațiile domnului președinte, cu un atac la Guvern și legarea referendumului de proasta guvernare, am spus că nu vreau să politizez referendumul și că nu voi vota. Am văzut votul și pentru mine e important ce vor cetățenii, ce vor românii. Pentru că am avut o participare mare la referendum, pentru că românii își doresc acest lucru, e important să ascultăm de voința lor”. 

„Pentru a fi o revizuire a Constituției extinsă, trebuie acest consens. Dacă nu avem aceste două treimi, nu putem să vorbim despre o revizuire a Constituției extinsă. Dar poate ar fi bine ca alături de cele două obiective menționate la Referendum să avem în vedere și alte lucruri pe care dorim să le motivăm, dar acest lucru presupune din nou dialog, discuții, așezarea la masă și să vedem ce e bine să modificăm și cred că acest lucru se poate realiza în cadrul discuțiilor în grupul de lucru pe care îl vom forma”. 

Întrebată dacă vine de la Bruxelles o listă de lucruri pe care trebuie să le facă, Dăncilă a spus că „categoric nu. Eu nu voi veni cu to do list de la Bruxelles. Cred că negocierile și discuțiile trebuie să fie bazate pe respect și egalitate. E bine să avem o legătură strânsă cu Bruxelles, dar să avem și punctul nostru de vedere”.

×
Subiecte în articol: premierul Dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close