Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dăncilă: I-am explicat domnului Timmermans de ce vreau să dau OUG privind completurile de cinci judecători

Premierul Dăncilă: I-am explicat domnului Timmermans de ce vreau să dau OUG privind completurile de cinci judecători

Premierul Dăncilă: I-am explicat domnului Timmermans de ce vreau să dau OUG privind completurile de cinci judecători
07 Feb 2019   •   23:39

Premierul Viorica Dăncila a declarat joi că i-a explicat prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, motivele care stau la baza emiterii OUG privind completurile de 5 judecători.

"Am avut un dialog constructiv cu prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. (...) I-am spus ca vreau să dau această OUG, că este un act de dreptate pentru toți cei care nu au avut un proces corect pentru că completurile de 5 au fost stabilite în mod ilegal.

Nu știu dacă acuzațiile sau achitările au fost corecte sau nu, dar eu ca prim-ministru trebuie să asigur cetățenii româniei că în România toți au dreptul la un proces corect" a declarat Dăncilă.

Potrivit premierului, informațiile despre OUG care ajunseseră la urechile liderilor de la Bruxelles nu erau corecte.

"Se tot vorbea de amnistie și gratiere, se tot vorbea de alte lucruriI. I-am explicat domnului prim-vicepreședinte despre ce e vorba, că nu e vorba de o amnistie și grațiere și că niciodată o lege nu o dai pentru cineva. O dai pentru toți oamenii și am văzut destui oameni care au suferit.

I-am explicat că acest lucru a fost stabilit și de CCR și a rămas să se uite pe acest act, nu în sensul de a ne opri - a spus că este bine și că este transparent să ținem legătura referitor la pașii pe care vrem să-i facem", a mai spus Viorica Dancilă, în interviul exclusiv acordat la Bruxelles jurnalistei Antena 3 Maria Toader.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close