Antena 3 CNN Actualitate Premierul Dăncilă, întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene la Bruxelles

Premierul Dăncilă, întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene la Bruxelles

Premierul Dăncilă, întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene la Bruxelles
10 Iul 2018   •   08:20

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită de lucru la Bruxelles, se va întâlni marţi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit Guvernului, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, premierul Dăncilă mai are programate discuţii cu Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, şi cu Gunther Oettinger, comisar european pentru buget şi resurse umane.

Vizita efectuată la Bruxelles, luni şi marţi, de către premierul Dăncilă urmăreşte intensificarea dialogului Guvernului României cu instituţiile europene, în perspectiva preluării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

"Înaltul oficial român va reitera angajamentul ferm al autorităţilor române de a asigura un mandat de succes, va evidenţia obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre, precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană", conform Executivului.

De asemenea, vor fi abordate aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune şi politica agricolă comună.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close