Antena 3 CNN Actualitate Premierul Emil Boc, în vizită de lucru la Biblioteca Naţională

Premierul Emil Boc, în vizită de lucru la Biblioteca Naţională

Premierul Emil Boc, în vizită de lucru la Biblioteca Naţională
Sursa foto: Foto: Videonews
26 Iul 2011   •   23:53

O vizită culturală, încărcată de mesaje politice. Cam aşa s-ar putea rezuma vizita de lucru a premierului Emil Boc. Prim-ministrul s-a dus să vadă în ce stadiu sunt lucrările la noua clădire a Bibliotecii Naţională. Cu acest prilej, Emil Boc i-a sfătuit pe tineri să mai lase mallurile şi să meargă la bibliotecă. Desigur, pentru ca atunci când vor fi mari, să poată pronunţa corect "aleea încălţămintelor".

Premierul Emil Boc a venit însoţit de ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

În partea stângă şi în cea dreaptă a bibliotecii, vor fi sălile de lectură, în spatele lor se vor afla depozitele de carte, iar cele de patrimoniu vor fi la etajele superioare.

"Este o investiţie uriaşă. România va avea în noiembrie, în sfârşit, o bibliotecă naţională", a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

"Au fost demarate lucrările la Teatrul Naţional. Urmează ca şi acea lucrare să fie finalizată în 2013. Dar tot PDL şi UDMR împreună la guvernare vor inagura şi acea lucrare, sunt convins", a spus peim-ministrul Emil Boc.

Nu putea lipsi un mesaj pentru tineri.

"Eu cred că, încetul cu încetul, tinerii vor ajunge mai mult la Bibliotecă Naţională şi mai puţin la mall. Este un lucru pe care mi l-aş dori din tot sufletul", a adăugat premierul Boc.

Iar sufletul premierului şi-ar dori chiar ca şedinţele de Guvern să fie făcute tot la Bibliotecă.

 


×
Subiecte în articol: vizita Emil Boc Kelemen Hunor
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close