Antena 3 CNN Actualitate Premierul interimar, în vizită la MAI. Ce a spus Mihai Fifor, despre eventuala demitere a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu

Premierul interimar, în vizită la MAI. Ce a spus Mihai Fifor, despre eventuala demitere a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu

Premierul interimar, în vizită la MAI. Ce a spus Mihai Fifor, despre eventuala demitere a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu
16 Ian 2018   •   19:55

UPDATE 19.55 - Premierul interimar, Mihai Fifor, a declarat, marţi seară, referindu-se la o eventuală demitere a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, faptul că această situaţie va fi analizată cu mare atenţie miercuri şi va fi luată o decizie. 

Întrebat după o vizită la MAI dacă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne despre o eventuală demitere a lui Despescu, Fifor a răspuns: "Asta este o situaţie pe care o s-o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine şi o să luăm o decizie". 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat săptămâna trecută că i-a cerut premierului de la momentul respectiv, Mihai Tudose, împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu, ca urmare a cazului agentului acuzat de pedofilie. 

Totodată, premierul interimar a precizat că, motivul principal pentru care a venit la sediul MAI este acela de a se asigura ”că sunt toate mijloacele necesare pentru intervenție, în caz că e nevoie”, refereindu-se la codul galben de viscol anunțat de meteorologi.

----------------------------

Știrea inițială 18.01

Premierul interimar, Mihai Fifor, se află în aceste momente la Ministerul de Interne.

Întrebat dacă a venit să clarifice situația șefului poliției, Bogdan Despescu, Fifor a susținut că se află aici din cauza codului galben de viscol care s-a anunțat.

„Am venit pentru că se anunță cod galben și vreau să văd cum se organizează Ministerul de Interne pentru asta”, a declarat premierul interimar la intrare în Ministerul de Interne.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close