Antena 3 CNN Actualitate Premierul Mihai Tudose, anunț despre evaluarea Laurei Codruța Kovesi

Premierul Mihai Tudose, anunț despre evaluarea Laurei Codruța Kovesi

Premierul Mihai Tudose, anunț despre evaluarea Laurei Codruța Kovesi
29 Dec 2017   •   21:09

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat vineri că nu a dorit să ştie nimic despre evaluarea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, deoarece nu a dorit să influenţeze politic "o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată". 

Întrebat la România TV dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a prezentat aspecte din evaluarea pe care a făcut-o cu privire la activitatea şefei DNA şi dacă i-a spus ce decizie ar urma să ia, premierul Tudose a răspuns: "Nu, chiar nu. A vrut să înceapă să-mi spună şi am refuzat eu. Pe principiul ce nu ştii, e mai bine câteodată (...) Chiar este problema lui, nu e o problemă de Guvern. În momentul în care şi eu ştiu şi spun: 'Da, e bine, e rău', deja încep să influenţez politic o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată". 

Totodată, şeful Executivului a spus că fiecare ministru trebuie să îşi asume deciziile luate. 

"Asta e cheia succesului, adică altfel de ce avem ditamai Cabinetul? Să îşi asume fiecare ministru decizia pe care o ia, prim-ministrul trebuie să coordoneze. Aici nu e o chestie de coordonat, de pus de acord (...) este efectiv răspunderea domniei sale", a mai afirmat Tudose. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close