Antena 3 CNN Actualitate Premierul Mihai Tudose, vizită neanunțată la Tarom și la Aeroportul Otopeni: „Parcă până acum nu au avut conducere”

Premierul Mihai Tudose, vizită neanunțată la Tarom și la Aeroportul Otopeni: „Parcă până acum nu au avut conducere”

Premierul Mihai Tudose, vizită neanunțată la Tarom și la Aeroportul Otopeni: „Parcă până acum nu au avut conducere”
31 Aug 2017   •   12:30

Premierul Mihai Tudose a făcut o vizită neanunțată, joi dimineață, la sediul Tarom și la Aeroportul Otopeni, unde a purtat discuții cu directorii companiilor despre problemele pe care le întâmpină și modul în care ar putea să le vină în ajutor Guvernul României.

Tudose a afirmat, la finalul vizitei, că nu a venit neapărat să facă verificări, ci să poarte discuții cu șefii celor două companii extrem de reprezentative pentru România, ele formând o primă imagine despre țara noastră, în raport cu cetățenii străini.

”Nu am venit neapărat să verific. Am venit la două companii care sunt și trebuie să rămână un simbol al României. Și Aeroportul și compania Tarom sunt ca interfață pentru oricine vine în România și formează o primă imagine. (...) Le urez succes și i-am asigurat de tot sprijinul guvernamental”, a spus Tudose.

”Cineva din echipa care mă însoțește a avut o remarcă foarte tristă. A zis, domnule, parcă până acum nu au avut conducere. Asta e adevărul”, a mai spus Tudose, întrebat de problemele de la Tarom.

Vizita premierului vine după ce, în urmă cu zece zile, Tudose a trimis Corpul de control al prim-ministrului să efectueze verificări la compania de stat. 

În urmă cu o săptămână, premierul i-a atras atenţia ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM.

"Ea (compania TAROM - n.r.), acum mi se pare că merge mai rău ca anul trecut, date fiind cifrele. Au reuşit să aibă o pierdere istorică acum. Va trebui făcut ceva, fiindcă este o companie naţională, este un simbol naţional şi nu va fi nici închisă, nici vândută, prăduită (...) ea va trebui să intre pe profit, să se dezvolte", a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

În urma nemulțumirilor exprimate public, Eugen Davidoiu și-a dat demisia din funcția de director general provizoriu iar în locul său a fost numit Florin Susanu, cu un contract de mandat de o lună.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close