Antena 3 CNN Actualitate Stupoare după ce premierul Orban a încheiat vizita pe centura proaspăt inaugurată a Rădăuțiului: "A fost deschisă doar pentru politicienii aflați în campanie electorală!"

Stupoare după ce premierul Orban a încheiat vizita pe centura proaspăt inaugurată a Rădăuțiului: "A fost deschisă doar pentru politicienii aflați în campanie electorală!"

Ludovic Orban a inaugurat, vineri, Centura Rădăuțiului, un drum de 16 km care a devenit realitate după aproape 10 ani de zile. Lucrările au fost începute în 2011, muncitorii fiind prezenți pe șantier până în 2012. Apoi a urmat o mare pauză până în 2018.

Stupoare după ce premierul Orban a încheiat vizita pe centura proaspăt inaugurată a Rădăuțiului: "A fost deschisă doar pentru politicienii aflați în campanie electorală!"
Sursa foto: Facebook/ Oana Șlemco
de Gabriel Dano    |    20 Noi 2020   •   22:15

Totuși, anul 2020 pare a fi unul cu noroc pentru locuitorii din Rădăuți și, chiar dacă mulți s-au îndoit, determinarea constructorilor a fost mare. Pe întuneric, cu doar câteva ore înainte de vizita anunțată a lui Orban, centura era plină de muncitori care se străduiau să facă ultimele retușuri înainte de momentul cel mare. Iar imaginile păreau rupte dintr-un documentar despre vizitele lui Nicolae Ceaușescu în Epoca de Aur.

A venit însă și momentul mult așteptat al finalizării lucrărilor, pe care premierul Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode, au vrut să-l marcheze cu mult fast. Aceștia au organizat o conferință de presă chiar în mijlocul rutei ocolitoare. Din păcate, în fața unei asemenea realizări, emoțiile șefului Executivului au fost atât de mari încât a scăpat și o perlă.

"De la romani încoace, vorba aceea s-a adeverit, via vita. Drumul înseamnă viaţă" a spus Orban, invocând o expresie latină a cărei formă corectă este "via vitae" (calea vieţii). Totuși, pentru cei mai mulți dintre cetățeni discursul premierului Orban contează mai puțin. Mai important este ce a urmat. Potrivit jurnalistei Oana Șlemco, la puțin timp după plecarea marilor șefi de la București, centura a rămas închisă.

"Centura Rădăuțiului, deschisă doar pentru politicienii aflați în campanie electorală. Nici măcar Victor Ponta nu a avut atât de mult tupeu! (...) În ziua inaugurării, adică astăzi, liberalii aflați în campanie electorale pentru parlamentare au organizat o conferință de presă fix în mijlocul rutei ocolitoare.

Pe centura au avut voie să circule doar politicienii, polițiștii și jurnaliștii. În fiecare intersecție a fost pus câte un muncitor care a avut misiunea sa se asigure ca pe lângă el nu trece roată de mașină pană când nu pleacă premierul.

Au venit oficialii, și-au făcut poze la panou, s-au lăudat și au plecat. Pentru premierul Ludovic Orban a fost mai important să își facă poze la panou în ziua inaugurarii soselei de centură a Rădăuțiului decât să-i lase pe șoferi să circule pe noul drum", a scris jurnalista, pe pagina sa de Facebook.

Centura Rădăuțiului, deschisă doar pentru politicienii aflați în campanie electorală. Nici măcar Victor Ponta nu a avut...

Posted by Oana Șlemco on Friday, November 20, 2020

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Radauti
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close