Antena 3 CNN Actualitate Premierul Orban: Alegerile locale e posibil să aibă loc la final de septembrie, început de octombrie

Premierul Orban: Alegerile locale e posibil să aibă loc la final de septembrie, început de octombrie

Organizarea alagerilor locale ar putea să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, a spus premierul Ludovic Orban la Antena 3.

Premierul Orban: Alegerile locale e posibil să aibă loc la final de septembrie, început de octombrie
Sursa foto: Hepta
24 Apr 2020   •   21:37

"Organizarea de alegeri e posibil să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, într-o perioadă în care să nu fim în pericol de reîncepere a celui de-al doilea val al epidemiei și într-o perioadă în care să se poată face campanie electorală

Chiar dacă s-a validat termenul acesta de distanțare socială, mie nu-mi place. Nu e vorba de o distanțare socială, ci de una fizică. Nu se apropiem la o distanță mai mică de doi metri ca să ne ferim unul pe celălalt de posibilitatea infectării. Nu mi se pare un termen care să exprime o realitate. Relațiile sociale le păstrăm. Pot să existe relații sociale foarte bune și păstrând o anumită distanță", a afirmat premierul.

Ludovic Orban a declarat că e posibil ca alegerile să fie organizate în alt mod pentru protejarea populației, cum ar fi votul electronic sau votul prin corespondență, chiar și în interiorul țării.

"E posibil să avem și alt gen de alegeri, dar noi nu putem reglementa schimbarea sistemului electoral prin ordonanță de urgență. Ne-am ferit de această reglementare. Dacă e să se introducă votul electronic sau votul prin corespondență inclusiv în interiorul țării. Depinde de decizia Parlamentului", a spus premierul Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban alegeri locale
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close