Antena 3 CNN Actualitate Premierul României, Viorica Dăncilă, anunță decizii importante luate în ședința de guvern

Premierul României, Viorica Dăncilă, anunță decizii importante luate în ședința de guvern

Premierul României, Viorica Dăncilă, anunță decizii importante luate în ședința de guvern
Sursa foto: foto- captura Antena 3
24 Iul 2018   •   11:44

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut o serie de declarații cu privire la preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acțiuni la șantierul naval Mangalia. De asemenea, a făcut precizări legate de efectele inundațiilor din România și despre recompensele financiare ale sportivilor de performanță. 

„Atenție maximă, astfel încât pentru orele și zilele următoare să putem să prevenim cât mai mult și să intervenim de urgență acolo unde se impune. Aș vrea să subliniez preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acțiuni la șantierul naval Mangalia. E o reușită importantă a statului român pentru că permite control asupra unui obiectiv industrial de importanță strategică la Marea Neagră. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, statul român a preluat controlul asupra unui obiectiv strategic industrial. Parteneriatul dintre Ministerul Economiei, prin șantierul naval 2 Mai și grupul industrial Damen, va revitaliza activitatea șantierului și va face posibil ca la Mangalia să se realizeze produse importante, nave cu valoarea adăugată mare, care produc un plus și pentru economia locală și pentru economia națională și care permit integrarea altor operatori economici din România”, a spus Dăncilă. 

Premierul a vorbit despre situația cu inundațiile din țară din ultima vreme. 

„Avem în continuare în atenție situația provocată de inundațiile din ultimele luni. Au fost puternic afectate mai multe comunități, au fost distruse case, poduri și alte obiective. Am oferit ajutor imediat cetățenilor și am intervenit pentru refacerea infrastructurii regionale și județene. Acum oferim comunităților locale din 28 de județe fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii din interiorul localităților afectate de inundații. Sumele necesare fiecărei localități au fost solicitate de către autoritățile publice locale și vor fi asigurate din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018”. 

Dăncilă a anunțat că recompensele financiare în cazul sportivilor de performanță vor fi majorate. 

„Vom aproba astăzi și criteriile de acordare a premiilor și recompenselor financiare care pot fi acordate sportivilor de performanță și înaltă performanță, antrenorilor și celorlalți participanți. Sportivii români ne reprezintă în lume și merită aprecierea noastră. Vom majora substanțial premiile pentru competițiile sportive”, a adăugat premierul

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close