x close

Premierul Ungariei: Mulţi imigranţi nu fug de războaie, ci vin în Europa doar pentru un trai mai bun

de S.T.    |    03 Sep 2015   •   21:50
Premierul Ungariei: Mulţi imigranţi nu fug de războaie, ci vin în Europa doar pentru un trai mai bun  534 Foto: Agerpres/EPA
CRIZA IMIGRANŢILOR. Cei mai mulți dintre imigranții sosiți clandestin în Europa nu sunt refugiați, ci persoane care vin în Uniunea Europeană doar pentru un nivel de trai mai bun, a declarat joi la Bruxelles premierul ungar Viktor Orban, transmit agențiile Reuters, DPA și MTI, citate de Agerpres.

"Europa nu trece acum printr-o criză a refugiaților, pentru că cei mai mulți dintre imigranții ilegali nu sunt refugiați (...) Unii sunt într-adevăr refugiați, dar mulți alții nu fug de război și persecuții, ci au pornit către Europa în speranța că vor găsi un trai mai bun", a apreciat Viktor Orban după întrevederea avută cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Dacă liderii europeni vor continua să transmită mesajul că țările lor sunt pregătite să primească pe toată lumea, va veni momentul când zeci de milioane vor sosi la granițele Europei", lucru ce ar putea să însemne "sfârșitul Europei", a avertizat șeful executivului ungar. "Există un număr tot mai mare de imigranți care nu provin din zone de război și sursa acestora este nelimitată", a subliniat el.

Drept urmare, Orban consideră că în acest moment prioritatea Uniunii Europene ar trebui să fie restabilirea controlului asupra frontierelor sale externe, iar orice alte măsuri ar trebui discutate într-o etapă ulterioară.

În acest context, șeful executivului de la Budapesta a estimat că decizia sa de a ridica un gard de sârmă ghimpată la granița cu Serbia a fost una corectă și în spiritul valorilor europene, fiind obligația țării sale să asigure protecția frontierei externe a UE și a spațiului Schengen.

Pe de altă parte, Viktor Orban a declarat că țara sa nu dorește să primească o comunitate numeroasă de musulmani, invocând amintirea celor 150 de ani de ocupație otomană din secolele al XVI-lea și al XVII-lea.

Citeşte şi:

Imaginea băieţelului de 3 ani, adus la ţărm de valurile Mediteranei, provoacă val de emoţie şi indignare în lumea întreagă

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati