Antena 3 CNN Actualitate Premierul Victor Ponta critică CSM: "Cred că este în dezavantajul imaginii Justiţiei"

Premierul Victor Ponta critică CSM: "Cred că este în dezavantajul imaginii Justiţiei"

Premierul Victor Ponta critică CSM: "Cred că este în dezavantajul imaginii Justiţiei"
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Aug 2012   •   17:54

Premierul Victor Ponta a precizat că Mona Pivniceru şi-a depus demisia din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), urmând să-şi înceteze calitatea de magistrat, ceea ce "lasă fără obiect orice discuţie despre delegarea sau detaşarea ei la Guvern pe o perioadă determinată".
   
Premierul a subliniat că Pivniceru va putea astfel să îndeplinească fără nicio incompatibilitate funcţia de ministru al Justiţiei.
   
Ponta a adăugat că, pe ordinea de zi a Plenului CSM de miercuri, se află şi cererea de demisie a doamnei Pivniceru din funcţia de judecător la ICCJ. El a precizat că va fi prezent la şedinţă şi va insista ca Plenul CSM "să nu continue să obstrucţioneze" procedura de numire a Monei Pivniceru ca ministru al Justiţiei.
   
"Îmi exprim speranţa că miercuri vom avea îndeplinite toate procedurile şi, miercuri seară, Mona Pivniceru va depune jurământul ca ministru al Justiţiei", a mai spus premierul, care, cu acelaşi prilej, a ţinut să facă "un apel public la CSM să înţeleagă că trebuie să acţioneze conform legii".

  
Premierul Victor Ponta a criticat CSM, acuzând faptul că această instituţie are un calendar politic pe care el îl regretă şi apreciind că acest fapt este în dezavantajul imaginii Justiţiei.
   
"Din păcate, după cum vedeţi, CSM are un program de vacanţă, până azi, după care are un program politic. Azi trebuia să avem şedinţa CSM. S-a amânat după decizia CC. Nu ştiu ce vor face dacă va decide cumva Curtea să amâne din nou o decizie, probabil că şi CSM va amâna după. Nu ştiam că CSM are acest calendar politic, îl regret, cred că este în dezavantajul imaginii Justiţiei", a spus Ponta.
   
Premierul Victor Ponta a declarat că Mona Pivniceru i-a spus că nu renunţă la postul de ministru al Justiţiei şi nu îşi retrage demisia din CSM, el precizând că, în aceste condiţii, nu îşi retrage propunerea privind numirea acesteia la MJ.
   

×
Subiecte în articol: Victor Ponta premierul mona pivniceru CSM
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close