Antena 3 Actualitate Premierul Viktor Orban a postat pe Facebook harta „Ungariei Mari”, în care este inclusă şi Transilvania

Premierul Viktor Orban a postat pe Facebook harta „Ungariei Mari”, în care este inclusă şi Transilvania

06 Mai 2020   •   17:06
Premierul Viktor Orban a postat pe Facebook harta „Ungariei Mari”, în care este inclusă şi Transilvania
Sursa foto: Facebook

Premierul Viktor Orban le-a urat succes elevilor de liceu care îşi dau examenele în condiţii de pandemie, printr-un mesaj subtil adresat României. În imaginea postată de Orban pe Facebook apare harta Ungariei Mari în care este inclusă şi Transilvania, iar textul ce o însoțește este „56. Un examen istoric. Bafta!”.

Conaționalii premierului au încurajat mesajul, prin comentarii:„Ungaria Mare! Mi s-a făcut pielea de găină! Vă mulţumim! Noroc studenţilor!”, „Primul ministru foloseşte harta potrivită! Mulţumesc!”, „Ungaria Mare. Bine aţi venit în Felvidékről”, „Această imagine spune totul. Merci!” sau „Istoria se potriveşte exact”.

Un un alt comentator, român după nume, a postat în maghiară „Doar cu poza o să rămâneţi... dragi vecini”. 

Postarea premierului Viktor Orban vine la numai câteva zile după discursul preşedintelui Klaus Iohannis privind proiectul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, adoptat tacit de deputaţi, dar ulterior respins de Senat. Viktor Orban a reacţionat atunci şi a declarat: „Aşa ceva nu am auzit nici în cele mai tulburi perioade antidemocratice”. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close