Antena 3 CNN Actualitate Preot sau ghicitoare? Un popă din judeţul Suceava le ghiceşte credincioşilor chiar în biserică

Preot sau ghicitoare? Un popă din judeţul Suceava le ghiceşte credincioşilor chiar în biserică

Preot sau ghicitoare? Un popă din judeţul Suceava le ghiceşte credincioşilor chiar în biserică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    14 Mar 2013   •   21:19

Deschisul cărţii sau ghicitul în Evanghelie e o practică obişnuită în unele biserici din ţară. Dincolo de uşile altarului, preoţii citesc viitorul, în cartea sfântă. Totul, contra cost.

În Liteni, Suceava, în fiecare zi, preotul Claudiu Vrăjitoru le prezice zecilor de credincioşi ce-i aşteaptă. Oamenii stau ore în şir la rând şi plătesc scump aşteptarea. Părintele le-a deschis cartea şi reporterilor Observator şi a trecut la ameninţări imediat ce a fost anunţat că a fost filmat cu o cameră ascunsă.

Preotul Claudiu Vrăjitoru nu se sfieşte să-i ameninţe cu bătaia pe reporterii Observator, chiar în biserică. Slujeşte de ani de zile în parohia din Liteni, Suceava. Tot de ani de zile deschide cartea. E o practică interzisă de Biserica Ortodoxă Română, însă părintelui nu-i pasă. Mai mult, ne asigură că nu va păţi nimic.

Sute de oameni trec pragul bisericii. În fiecare zi de miercuri, vineri şi duminică, preotul cere bani ca să le prezică viitorul.

Sistemul e bine pus la punct. Imediat ce ai intrat în biserică trebuie să cumperi hârtii tipărite, pe care le duci apoi la altar. Dascălul împarte fiţuicile, care costă un leu,  în funcţie de problemele pe care le au credincioşii.

Următoarea oprire e standul cu lumânări, apoi altarul. Suma minimă pe care o percepe preotul e de 20 de lei. Însă, cotizaţia creşte odată cu problemele.

Oamenii din sat se feresc să vorbească despre preot, iar superiorii părintelui Claudiu Vrăjitoru, pasează responsabilitatea. De la o Mitropolie la alta. Totuşi, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei spun răspicat că a ghici vitorul nu e ceva creştinesc.







×
Subiecte în articol: preot vrajitoare
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close